Recensie: Clean

Recensie: Clean

Recensie: CleanClean
ISBN: 9789045217215
Publicatiedatum: december 2018
Aantal bladzijdes: 377
Goodreads

Als socialite Lexi Volkov bijna bezwijkt aan een overdosis, denkt ze haar absolute dieptepunt bereikt te hebben. Maar dat ziet ze verkeerd. Dat dieptepunt komt pas bij de gedwongen opname in een exclusieve afkickkliniek. Hier leert Lexi weer uit het diepe dal omhoog te klimmen, samen met haar medepatiënten, waaronder de geheimzinnige Brady. Terwijl ze haar demonen onder ogen ziet, komt Lexi tot het besef dat liefde misschien wel de krachtigste drug is van allemaal…

Clean is best een heftige Young Adult, want het vertelt het verhaal over Alexandria – Lexi – Volkov, een zeventienjarig meisje dat verslaafd is aan drugs en af gaat kicken. 

Het onderwerp is er eentje dat heftig is, maar ongetwijfeld voorkomt bij jongeren van deze leeftijd. Lexi is een socialite en ik denk dat het in die groep sowieso veel gebruikelijker is dan bij bijvoorbeeld een meisje uit een doorsnee straat – al kan het daar natuurlijk ook. In een wereld van roem en rijkdom is het natuurlijk wel veel gemakkelijker. Misschien denken die mensen er ook wel veel gemakkelijker over.

Zelf heb ik nooit echt drugs gebruikt en in mijn omgeving heb ik ook nooit vrienden gehad die even een lijntje coke snoven op de wc. Of in elk geval: niet voor zover ik weet. Dus het onderwerp van dit boek stond best ver van me af. Toch was ik nieuwsgierig en wilde ik weten hoe en wat. Deels omdat ik zelf een boek over o.a. dit onderwerp wil gaan schrijven en het dan wel goed moet weten.

Natuurlijk is Clean fictie, maar het gaf voor mij wel een goede kijk in iemands hoofd die gebruikt. Er zaten wel dingen die me aan het denken zetten. Voor mij zaten er overigens ook wel wat ongeloofwaardige dingen in, maar over het algemeen vond ik het wel passen bij het verhaal.

Natuurlijk is Clean fictie, maar het gaf voor mij wel een goede kijk in iemands hoofd die gebruikt.

Lexi is een lastig personage. Op sommige momenten wilde ik haar slaan om hoe egoïstisch ze was, maar op andere momenten deed ze me niet zoveel. Aan de ene kant vond ik haar een verwend prinsesje, maar aan de andere kant had ik medelijden met haar.

Op sommige punten vond ik haar ook gewoon wat plat en niet helemaal goed overkomen. Maar desondanks vind ik het wel mooi hoe ze groeit in Clean, want dat doet ze zeker. 

Clean vond ik een intens boek en is niet altijd makkelijk weg te lezen. Misschien door de schrijfstijl, misschien door het onderwerp. Ik heb er in elk geval best wel even over gedaan, maar uiteindelijk vond ik het best een goed boek.

Clean krijgt van mij 3.5 ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge