Recensie: Clockwork Angel

Recensie: Clockwork Angel

Recensie: Clockwork AngelClockwork Angel
Auteur: Cassandra Clare
Uitgever: Moon, Simon & Schuster
Publicatiedatum: 31 augustus 2010
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 479
Goodreads

In a time when Shadowhunters are barely winning the fight against the forces of darkness, one battle will change the course of history forever. Welcome to the Infernal Devices trilogy, a stunning and dangerous prequel to the New York Times bestselling Mortal Instruments series.

The year is 1878. Tessa Gray descends into London’s dark supernatural underworld in search of her missing brother. She soon discovers that her only allies are the demon-slaying Shadowhunters—including Will and Jem, the mysterious boys she is attracted to. Soon they find themselves up against the Pandemonium Club, a secret organization of vampires, demons, warlocks, and humans. Equipped with a magical army of unstoppable clockwork creatures, the Club is out to rule the British Empire, and only Tessa and her allies can stop them..

Deel 1 van een serie die over Shadowhunters gaat, maar in een andere tijd dan die in The Mortal Instruments. Wat ik heel erg leuk vind aan dit boek is dat de families die in The Mortal Instruments ook deels weer hier in terug komen, maar dan de voorouders. Op die manier krijg je een kijkje in het verleden. En er komen nieuwe families bij, want de familie Carstairs is nog niet echt aan bod gekomen in de andere serie. Alleen in deel 6, maar verder niet.
Deze trilogie speelt zich ook af in een ander land, namelijk: Engeland. Het grootste deel is in Londen.

Dat het zich in zo’n andere tijd afspeelt, vind ik tof. Er zijn niet zo heel veel boeken die zich afspelen in deze tijd en urban fantasy zijn. Of in elk geval: ik ken ze niet. Natuurlijk bestaan ze, maar er zijn er minder dan zich in onze eigen tijd afspelen. Dat vind ik behoorlijk origineel.

Cassandra Clare weet als geen ander hoe ze personages levendig moet beschrijven. Voor mij komen Will, Jem en Tessa echt tot leven. Voor mij zijn ze niet langer personages, maar ze bestaan echt. Ze springen van de pagina’s af. Ik zat er in dit boek dan ook helemaal in. Ik voelde met Tessa mee, maar ook Will en Jem maakten me nieuwsgierig naar hun achtergrondverhaal. De hoofdpersoon is Tessa, maar de andere twee komen af en toe ook aan het woord. Waar ik Clary af en toe wat kinderlijk vond, vind ik dat van Tessa absoluut niet. Ze heeft beide vrouwelijke personages een goede eigen stem gegeven.

In het verhaal zitten behoorlijk wat plotwendingen die je doen verlangen om meteen het tweede deel te lezen. De plotwendingen maken ook heel erg nieuwsgierig, er zitten een paar in waarbij je iets hebt van: Wat? Hoe kan dat? Clare schrijft op een manier waardoor je verder wilt lezen. Haar verhalen zijn gedetailleerd zonder dat het teveel is.

De Nederlandse uitgave is in handen van Moon en heet De ijzeren engel.

[bol_product_links block_id=”bol_56616117bd5a1_selected-products” products=”1001004010510267,9200000040653585″ name=”Engel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge