Recensie: Clockwork Princess

Recensie: Clockwork Princess

Recensie: Clockwork PrincessClockwork Princess / De ijzeren prinses
Auteur: Cassandra Clare
Uitgever: Moon, Simon & Schuster
Publicatiedatum: 5 september 2013
Aantal bladzijdes: 567
Goodreads

A net of shadows begins to tighten around the Shadowhunters of the London Institute. Mortmain plans to use his Infernal Devices, an army of pitiless automatons, to destroy the Shadowhunters. He needs only one last item to complete his plan: he needs Tessa Gray.

Charlotte Branwell, head of the London Institute, is desperate to find Mortmain before he strikes. But when Mortmain abducts Tessa, the boys who lay equal claim to her heart, Jem and Will, will do anything to save her. For though Tessa and Jem are now engaged, Will is as much in love with her as ever.

As those who love Tessa rally to rescue her from Mortmain’s clutches, Tessa realizes that the only person who can save her is herself. But can a single girl, even one who can command the power of angels, face down an entire army?

Danger and betrayal, secrets and enchantment, and the tangled threads of love and loss intertwine as the Shadowhunters are pushed to the very brink of destruction in the breathtaking conclusion to the Infernal Devices trilogy

Het laatste deel. Ik heb altijd gemengde gevoelens als het gaat om laatste delen. Of het is heel erg goed of het is helemaal niets. Meestal vind ik laatste delen in een trilogie helemaal niets. Daarom was ik stiekem wel een beetje bang voor dit deel. Dat, en omdat ik een spoiler gelezen had. Dat vond ik ook wat minder tof. Desondanks was ik benieuwd hoe het gebeurde. Ik zal jullie niet spoileren, maar het was een scene in het boek die behoorlijk belangrijk is.

In dit deel wilde ik Will heel graag een aai over zijn bol geven, maar dat geldt eigenlijk voor alle personages. Hun verhalen zijn zo zielig, maar tegelijkertijd erg goed geschreven. Cassandra Clare schrijft nog steeds erg levendig over de personages. Ik was al fan van haar schrijfstijl, maar nu ben ik het echt. Mijn favoriete personage uit deze trilogie is wel Cecily Herondale, denk ik. Will is leuk, maar ik vind Jace uit The Mortal Instruments net even wat leuker. Cecily vind ik het leukste vrouwelijke personage. Geen zeurpiet, geen lafaard, maar een meisje met heel veel moed dat nergens bang voor lijkt te zijn.

Natuurlijk vind je in dit deel ook weer plotwendingen, maar daar kun je in deze trilogie ook simpelweg niet omheen. De plotwendingen zijn overal. Een van de belangrijkste gebeurtenissen wist ik dus al, maar gelukkig wist ik niet hoe. Dat was een kleine verrassing en ik vond het mooi opgelost hoe het gedaan is.

En het einde: god, ik heb nog tijden last gehad van dit einde. Het is zielig en tegelijkertijd is het zo ontzettend goed. Ik heb om het einde echt als een baby zitten
huilen. De eerste keer, maar ook toen ik het audiobook luisterde. Meestal krijgt een voorlezer me niet zo gauw aan het huilen, maar dat geldt niet voor Daniel Sharman. Ik hou van zijn stem. Op een bepaald moment heb ik het audiobook maar uitgezet, omdat het wat ongemakkelijk was dat ik snikkend bij mensen voor de deur stond door een zielig stukje.

Ik vind dit een heel goed laatste deel en ik ben hierdoor iets minder bang voor laatste delen. Al hoeven ze niet allemaal zo zielig te zijn als dit boek. Al was het wel een logisch einde, maar toch.
Ik vind het trouwens leuk dat in dit deel de invloed van The Mortal Instruments nog wat meer zichtbaar is. Dan gaat het vooral om de epiloog. Ik hou er wel van als series van een schrijver met elkaar verbonden zijn.

De Nederlandse naam is De ijzeren prinses en zal uitkomen bij Moon.

[bol_product_links block_id=”bol_5654bde5b60b1_selected-products” products=”9200000010728926,9200000046267247″ name=”Clockwork Princess” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”2535CC” deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge