Recensie: Confessions of a Bookaholic

Recensie: Confessions of a Bookaholic

Recensie: Confessions of a BookaholicConfessions of a Bookaholic
Auteur: Joslyn Westbrook
Publicatiedatum: 21 mei 2020
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 262
Goodreads

What happens when a book blogger accidentally publishes her digital diary online?
A viral shitstorm, that's what. No way did I want thousands of subscribers to read my confessions--yet, that's precisely what went down last night after four too many Cosmos with my girls.
Now, Damage Control is my new middle name because my diary confessional has my roommate, Lucas Stone, written all over it.
Literally.
I've been in love with him forever--well, ever since I saw him sprint across campus naked during our first year of college.
And now that Lucas knows how I feel about him? Well, things are destined to get awkward.
Because Lucas Stone, my BFF--the man who sleeps only one room over--just got engaged.
And his fiancée isn't me.

Toen ik de achterflap van Confessions of a Bookaholic onder ogen kreeg voor een ARC, was ik erg geïnteresseerd. Het klonk oprecht heel tof. Een boekblogger die iets op haar blog zet dat daar niet moet? Hell yeah, geef me dat boek. De auteur, Joslyn Westbrook, ken ik niet, maar ik heb wel vaker nieuwe auteurs ontdekt door ARC’s.

Het begin van Confessions of a Bookaholic was best leuk en ik had er nog steeds alle vertrouwen in dat het wel goed zou komen. Maar ergens na het midden ging het mis en heb ik echt moeten worstelen om het boek uit te krijgen. Waarom het daar mis ging? Goede vraag. Sowieso vond ik dat na dat stuk alles ineens heel snel ging. Voor mijn gevoel was er weinig tijd om de dingen genoeg aandacht te geven en was de balans een beetje zoek.

Confessions of a Bookaholic wordt verteld vanuit Lucas en Macy en daar ben ik blij om. Als het alleen vanuit Macy verteld was, had je waarschijnlijk een vreemd verhaal gekregen. Toch vond ik ze allebei vlak blijven en kon ik me niet echt inleven helaas. Ze kwamen voor mij niet tot leven en deden me ook gewoon vrij weinig.

Het begin van Confessions of a Bookaholic was best leuk

Waarom de auteur gekozen heeft voor een boekblogger – die nog best groot is ook – is me een raadsel. Nou ja, ik weet het wel, want ik vermoed dat het makkelijk was om het op deze manier te doen. Op deze manier kan de auteur meerdere puzzelstukjes in elkaar passen, maar het voelde vooral een beetje als ‘gemakkelijk’. Want Macy blogt in het hele verhaal twee keer en ze heeft het ook nauwelijks over bloggen. Of over boeken. In heel Confessions of a Bookaholic leest Macy niet een boek. Waarom staat er nergens dat ze leest? In de titel zit het woord bookaholic, dan verwacht je dat dat terug komt, maar niets van dat alles. Dat vond ik echt heel erg jammer.

In het boek zitten wel wat plotwendingen, maar die vond ik allemaal niet echt schokkend en ik zag ze wel aankomen. Niet dat ik dat erg vond, want ik vond het al snel genoeg gaan en ik miste ze dus verder ook niet ofzo.

Confessions of a Bookaholic was voor mij een teleurstelling. Ik kan het thema friends to lovers meestal wel waarderen, maar in het geval van Confessions of a Bookaholic miste ik gewoon echt veel dingen. Jammer, want het boek had echt veel potentie.

Van mij krijgt Confessions of a Bookaholic 3 sterren.

Ik kreeg een ARC van Confessions of a Bookaholic, maar het heeft mijn mening niet beïnvloedt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: