Recensie: Coraline

Recensie: Coraline

Recensie: CoralineCoraline
ISBN: 9780061139376
Auteur: Neil Gaiman
Uitgever: William Morrow Paperbacks
Publicatiedatum: 29 augustus 2006
Genres: Audiobook, Fantasy, Horror, Jeugd
Aantal bladzijdes: 162
Goodreads

'An electrifyingly creepy tale likely to haunt young readers for many moons.... a real bedtime-buster'. Read an exclusive excerpt at BookBrowse today. Reading age approx. 9 yrs +.

The day after they moved in, Coraline went exploring....

In Coraline's family's new flat are twenty-one windows and fourteen doors. Thirteen of the doors open and close.

The fourteenth is locked, and on the other side is only a brick wall, until the day Coraline unlocks the door to find a passage to another flat in another house just like her own.

Only it's different.

At first, things seem marvelous in the other flat. The food is better. The toy box is filled with wind-up angels that flutter around the bedroom, books whose pictures writhe and crawl and shimmer, little dinosaur skulls that chatter their teeth. But there's another mother, and another father, and they want Coraline to stay with them and be their little girl. They want to change her and never let her go.

Other children are trapped there as well, lost souls behind the mirrors. Coraline is their only hope of rescue. She will have to fight with all her wits and all the tools she can find if she is to save the lost children, her ordinary life, and herself.

Critically acclaimed and award-winning author Neil Gaiman will delight readers with his first novel for all ages

Coraline is voor mij niet een geheel nieuwe titel. Ik had – lang geleden – de film al eens gezien en die vond ik tof. Het mysterieuze intrigeerde me en de film bleef dan ook een beetje hangen. Maar toen ontdekte ik tijdens het bladeren op Storytel dat er dus blijkbaar ook een boek is, geschreven door Neil Gaiman.

Ik heb nog nooit iets van Neil gelezen, maar ik hoor mensen altijd heel erg enthousiast doen over zijn boeken, dus ik besloot om het boek eens te gaan luisteren. Het is officieel voor kinderen, maar dat maakt me niet. Bovendien is het ook weleens leuk om te wisselen van genre en wat dat betreft is het fijn dat ik alles lees en luister. Met alle genres kan ik eigenlijk ook wel wat.

Coraline wordt voorgelezen door Neil Gaiman zelf en eigenlijk vond ik dat best tof. Ik vind het niet altijd even leuk, maar Neil vind ik erg prettig voorlezen en een fijne stem hebben. Het verhaal rondom het meisje Coraline fascineerde me en heeft iets mysterieus. In het begin van het boek heb je als lezer veel vragen – die later gelukkig wel beantwoordt worden.

Het is geschreven voor kinderen en je merkt ook heel erg, maar toch vond ik het niet vervelend. Coraline heeft het nieuwsgierige van kinderen en gaat op onderzoek uit naar wat er achter de deur zit die in haar huis zit en waar die grote sleutel op past. Als lezer was ik erg benieuwd naar wat er achter die deur zat en wilde ik eigenlijk door blijven luisteren. Het scheelt dat het boek niet ontzettend dik is, dus je bent er vrij snel achter wat er achter die deur zit.  

Toch vond ik het op sommige punten nog best spooky en voor kinderen helemaal. Of misschien ben ik zo’n schijterd, dat kan natuurlijk ook, haha. Maar goed, het boek wordt niet voor niets ook bij horror ingedeeld. Het is geen horror a la Saw of The Ring (of hoe heet die film?), maar er hangt wel een eng sfeertje. Wat mij betreft is dat in het luisterboek echt wel aanwezig. Over de papieren versie kan ik niets zeggen, want geen idee.

Coraline is een mysterieus, intrigerend boek waar je in verder wilt blijven gaan en dat gewoon heel tof is, ook al is het voor kinderen. Laat je daar vooral niet door tegen houden, want ik vond het boek tof.

Wat mij betreft krijgt Coraline dan ook vier sterren en ik wil nu zeker meer van Neil Gaiman lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge