Recensie: Cracked Kingdom

Recensie: Cracked Kingdom

Recensie: Cracked KingdomCracked Kingdom
Auteur: Erin Watt
Series: The Royals #5
Uitgever: Timeout LLC
Publicatiedatum: 1 maart 2018
Genres: Contemporary, New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 305
Goodreads

These Royals will ruin you.

Ever since Hartley Wright met Easton Royal, her life hasn’t been the same. There are enemies behind every corner and dangers beyond each door. When tragedy strikes and steals her memories, she can’t trust anyone, not even the blue-eyed boy who promises her that everything will be all right.

Because while Hartley’s memory is full of gaps, her instincts tell her Easton is dangerous. She doesn’t know if he’s the snake in the garden or her chance at salvation. The chaos he brings wherever he goes is too much to handle, the intense feelings he evokes are too confusing to unravel.

Easton wants her to remember. Hartley thinks it’s better to forget.

She might be right.

Tragedy. Treachery. Trust. Hartley has to face the facts—in this world, you can’t escape the Royals.

Either you live by their rules or you die by them.

Cracked Kingdom is het vijfde deel in de serie over de Royals en gaat, net als deel 4, over de middelste van de vijf broers, Easton, en Hartley. Het boek volgt meteen Fallen Heir op. Toen ik dat boek uit had, wilde ik meteen doorlezen, want pff, dat is pas een cliffhanger.

De hele serie voelt als een soort soap, met allemaal drama en cliffhangers waardoor je door wilt lezen. Maar het werkt wel, want je wilt wel weten hoe het afloopt. En het is ook fijn dat het lekker luchtig is en zo wegleest. Het is niet lastig geschreven en zelfs als je niet heel goed bent in Engels, is het goed te volgen.

Toen ik aan het vijfde deel begon, was ik toch al een hoop vergeten uit Fallen Heir en moest ik echt wel even in mijn geheugen graven hoe het allemaal ook alweer zat. Het duurde dus ook best even voor ik erin zat, maar toen ik erin zat, ging ik als een speer. De schrijfstijl van de dames achter Erin Watt – Elle Kennedy en Jen Frederick – is ook in Cracked Kingdom vlot en lees je achter elkaar weg.

Hartley vind ik ook wel tof, vooral omdat ze pit heeft en niet bij de pakken neer gaat zitten, maar doorgaat.

Cracked Kingdom wordt verteld vanuit twee personages: Easton en Hartley. Zelf vind ik dit erg fijn en ook in dit boek is het geen uitzondering. Op die manier leer je ze allebei goed kennen en kom je erachter wat voor personages het zijn. Ik moet zeggen dat ik van deze twee Easton wel het leukste en het meest levensecht is. Ook was ik benieuwd hoe hij met deze hele situatie om zou gaan. Maar Hartley vind ik ook wel tof, vooral omdat ze pit heeft en niet bij de pakken neer gaat zitten, maar doorgaat.

In het boek zitten wel wat plotwendingen, maar niet echt schokkende. Er zit er eentje in die je als schokkend zou kunnen ervaren, maar dat vond ik niet echt. Over het algemeen merk je dat dingen afgesloten worden en dat alles wordt opgelost. Dit is het laatste deel in de serie (althans: volgens Goodreads) en dat merk je ook wel. Het is wel een laatste deel. Maar dat maakt niet uit, want het was alsnog tof.

Cracked Kingdom is niet los te lezen, dus je moet echt eerst de andere delen lezen om het verhaal te kunnen snappen. Het zit op het randje van Young en New Adult, maar ik zou zelf toch eerder kiezen voor New Adult.

Cracked Kingdom is een prima laatste boek met een prachtige cover (net als de andere delen), al blijft mijn favoriete deel van de serie Fallen Heir.

Van mij krijgt Cracked Kingdom 3.5 ster.

2 gedachten over “Recensie: Cracked Kingdom

  1. hoi! ik ben dus ook een echte royals fan! maar ik heb nu de eerste 3 uit en wil heel graag deel 4 en 5 lezen! waar heb jij ze besteld? er is ook een 6e deel tegenwoordig! deze wordt verteld vanuit gideon!~
    alvast bedankt,
    jinte

    1. Ik heb de Engelse volgens mij bij Amazon gekocht (ik heb een Kindle-ereader). En dat deel van Gideon is volgens mij een half deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge