Recensie: Creachick Bullet Journal

Recensie: Creachick Bullet Journal

CreaChick journal - okergeel
ISBN: 9789045325354
Aantal bladzijdes: 224
Goodreads

MUS en CreaChick lanceren gezamenlijk het tweede CreaChick Journal, ditmaal in de hippe kleur okergeel met een prachtige Ginkgo Biloba print. Een journal waarin je je eigen creatieve dagboek kunt maken - of dit nu een art- of bullet journal is. Het papier is crèmekleurig en stevig, de binding is flexibel waardoor hij makkelijk open blijft liggen en het handige elastiek houdt je journal dicht als je hem niet gebruikt. Door de ronde hoeken beschadigt de kaft minder snel in je tas en je vindt achterin een handig vakje om losse knipsels, foto's en stickers in te bewaren. Ook je pen heeft een vaste plek in de penloop, waardoor je nooit om schrijfwaar verlegen zit.

Handige features:
- Vakje achterin voor losse knipsels
- Elastiek om je journal dicht te houden
- 2 leeslintjes
- Geïntegreerde penloop

CreaChick is een online creasensatie met tienduizenden volgers op YouTube. Haar specialiteit is het faciliteren van creatievelingen met moderne inspiratie en eenvoudige instructies. Achter CreaChick gaat Maris van Modem schuil, een enthousiaste jonge dame die vrolijke YouTubefilmpjes maakt met praktische instructies en hippe onderwerpen om de creatieve vlam in eenieder aan te wakkeren.

Vandaag eens geen recensie van een fictieboek met voorspelbare – of juist niet – personages en mindblowing scenes die je in geen miljoen jaar aan zag komen.

Ik plakte zelf de labelsticker erop

Nee, vandaag heb ik een ander soort recensie: namelijk die van een van de bullet journals van Creachick – wat gewoon de internetnaam van Maris is. Dus vandaag zal het niet gaan over domme acties van het mannelijke hoofdpersonage of wat voor domme muts het meisje is, maar wel over dingen als papierdikte.

Het eerste wat ik dacht toen ik het notitieboek kreeg, was dat het lekker stevig voelt. De kaft lijkt een stuk steviger te zijn dan bijvoorbeeld mijn Leuchturm notitieboekjes.

En ook het papier is een stuk steviger. Zo heb ik onder andere gebruik gemaakt van de pastelmarkers van Stabilo. Normaal drukt dat ontzettend door, maar bij dit papier was het bijna niet het geval. Een heel klein beetje, maar dat valt nauwelijks op. Het geldt trouwens ook voor fineliners en andere stiften. Het papier is dus een stuk dikker en dat vind ik erg prettig.

Daarnaast heb ik het gevoel dat de puntjes een stuk onopvallender en netter naast elkaar staan dan in mijn andere bullet journals van MUS, maar ik kan me dat verbeelden natuurlijk. Of misschien zijn die ouder.

Wat ik ook erg fijn vind is dat er om dit boekje een elastiek zit. Op dit moment gebruik ik nog een notitieboek van MUS als bullet journal en ik mis het elastiek eigenlijk heel erg, want ik vind dat ideaal. Persoonlijk zou ik wel voor een geel elastiek gekozen hebben in plaats van een zwarte.

Het boekje heeft de print van een Ginkgo Biloba (een plant of bloem gok ik?) en heeft een prachtige okergele kleur. Ik werd meteen verliefd op de kleur die een stuk mooier is dan op foto’s. Ik hou sowieso wel van geel, maar dit vind ik een bijzonder mooie variant.

Binnen in het boekje vind je twee leeslinten (handig!) en achterin een envelopje om al je spullen bij elkaar te houden. Nou ja, een deel dan, want je moet er niet teveel in stoppen. Schrijft zo onhandig. Daarnaast zit er een penloop aan de zijkant, maar ik moet zeggen dat ik die niet echt gebruik. En wat ook fijn is, is dat de zijkanten afgerond zijn. Ik hou van boekjes met ronde zijkanten.

‘Dit voelt stevig.’

Ik gebruik het niet als bullet journal, maar als een soort scrapachtig dagboek. Voor woordenkots waarbij uiterlijk onbelangrijk is had ik al een dagboek en mijn bullet journal neem ik weleens mee als ik ergens een schrijfmeeting heb ofzo. Dan wil ik niet dat mensen ook al mijn donkere geheimen kennen. 😉

En dus vond ik dit een mooie tussenoplossing, want ik vind het heel fijn om creatief te zijn. Ik schrijf niet dagelijks of wekelijks, maar ik probeer wel om in elk geval twee keer per maand er iets aan te doen. Vaker als ik daar de behoefte aan heb.

Ik heb fineliners, stiften en vulpen in dit notitieboek gebruikt en ik merkte dat de vulpeninkt er echt behoorlijk lang over deed om te drogen. Misschien omdat het best glad papier is.

Wat mij betreft is deze Creachick Bullet Journal goed geschikt voor vooral knip- en plakwerk, maar wat minder als je hem puur als notitieboek wil gebruiken. Ik vind het in het in elk geval een heel fijn boekje!

Ik kreeg dit notitieboek als recensie-exemplaar en om te beoordelen. Uiteraard is mijn mening eerlijk en het maakt het niet uit voor de uiteindelijke beoordeling.

Eén gedachte over “Recensie: Creachick Bullet Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: