Recensie: Cress

Recensie: Cress

Recensie: CressCress
Auteur: Marissa Meyer
Series: The Lunar Chronicles
Publicatiedatum: februari 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 560
Goodreads

Incarcerated in a satellite, an expert hacker and out to save the world - Cress isn't your usual damsel in distress.

Cress grew-up as a prisoner. With only netscreens for company she's forced to do the bidding of the evil Queen Levana. Now that means tracking down Cinder and her handsome accomplice Emperor Kai. But little does Levana know that those she seeks, and the man she loves, are plotting her downfall..

As paths cross and the price of freedom rises, happily ever after has never seemed further away for Cress, Scarlet and Cinder.

This is not the fairy tale you remember. But it's one you won't forget.

Cress vertelt het verhaal van Rapunzel, maar het is niet bepaald de standaardversie van Rapunzel, het is meer een sci-fi versie daarvan. Maar dat maakt het evengoed leuk. Ik ben dol op de boeken van Marissa Meyer en eigenlijk snap ik niet dat deze serie eigenlijk helemaal niet zo populair is. Het is vlot geschreven en zeker origineel in de wereld van de YA. Dat is gewoon zonde. Ook omdat ik nog niet veel series ken waarin sprookjes verwerkt zijn op deze manier. Er zijn wel wat invloeden van sprookjes merkbaar, zoals bijvoorbeeld bij Salla Simukka, maar behalve haar en Marissa Meyer zou ik zo geen schrijver weten die dat ook doet.

De personages zijn levendig uitgewerkt, dat geldt eigenlijk in alle boeken van deze schrijfster en zeker voor Cress. Cress is bovendien best anders dan Scarlet en Cinder, Cress was voor mijn gevoel de bangste van deze drie. Het is mooi om te zien dat ze allemaal een eigen persoonlijkheid hebben.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat zowel Cinder als Scarlet in dit boek nog een keer terug komt. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Kai. In elk boek gaat het verhaal van Cinder verder, maar dan wordt het verder verteld vanuit een ander oogpunt. Ze had ook kunnen doen dat per nieuw hoofdpersonage er een nieuw verhaal begon. Natuurlijk is dat wel een beetje zo, want elk personage heeft zijn eigen geheimen en verlangens. Tegelijkertijd doet ze dat ook niet en dat is erg gaaf gedaan.

Extreme plotwendingen zitten er niet in, maar toch mis ik dat niet. Het verhaal is al rijk genoeg van zichzelf en vertelt een hoop.

Je hoeft de boeken waarschijnlijk niet per se in volgorde te lezen, maar dat is wel het meest handige. Op die manier krijg je het hele verhaal mee, anders snap je misschien niet alles. Ik ben hele benieuwd naar Winter, deel 4 in deze serie, en ik kan niet wachten.

[bol_product_links block_id=”bol_5661618461e84_selected-products” products=”9200000020355035″ name=”Cress” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: