Recensie: Crown of Midnight

Recensie: Crown of Midnight

Crown of Midnight
ISBN: 9781619630628
Auteur: Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #2
Uitgever: Bloomsbury USA Childrens
Publicatiedatum: 27 augustus 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 418
Goodreads

From the throne of glass rules a king with a fist of iron and a soul as black as pitch. Assassin Celaena Sardothien won a brutal contest to become his Champion. Yet Celaena is far from loyal to the crown. She hides her secret vigilantly; she knows that the man she serves is bent on evil.

Keeping up the deadly charade becomes increasingly difficult when Celaena realizes she is not the only one seeking justice. As she tries to untangle the mysteries buried deep within the glass castle, her closest relationships suffer. It seems no one is above questioning her allegiances—not the Crown Prince Dorian; not Chaol, the Captain of the Guard; not even her best friend, Nehemia, a foreign princess with a rebel heart.

Then one terrible night, the secrets they have all been keeping lead to an unspeakable tragedy. As Celaena's world shatters, she will be forced to give up the very thing most precious to her and decide once and for all where her true loyalties lie... and whom she is ultimately willing to fight for.

Het was alweer een tijd geleden dat ik deel 1, Throne of Glass, las. In het begin van Crown of Midnight moest ik dan ook best even in het boek komen en zeker ook in de schrijfstijl van Sarah J. Maas.

In het eerste deel vond ik die nog best goed te doen, maar in Crown of Midnight had ik er nog best wat moeite mee. Maar misschien had dat ook te maken met het feit dat ik dus alweer een tijdje uit het verhaal was. Ik weet wel: tussen Crown of Midnight en Heir of Fire laat ik minder tijd zitten.

Gelukkig kwam het goed met dit boek en kwam ik er uiteindelijk toch in. Toen ging het snel en las ik Crown of Midnight ook nog in een aardig tempo weg, ondanks dat het niet het dunste boek is. Uiteindelijk werd de schrijfstijl vlot.

“Why are you crying?”
“Because,” she whispered, her voice shaking, “you remind me of what the world ought to be. What the world can be.”

Sarah heeft al bewezen dat ze kan schrijven in de A Court of Thorns and Roses, mijn eerste kennismaking met haar. Toen was ik eigenlijk al verkocht. En ook al is Crown of Midnight eerder geschreven, toch merk ik dat niet echt en is ze hier minstens zo goed.

In het boek zitten behoorlijk wat onverwachte gebeurtenissen. Sommige had ik wel een beetje aan zien komen, maar daarbij had ik zoiets: nee, die zijn te voorspelbaar, dus dat zal wel niet. Maar ja, toch. Toch stoorde het me niet.

Het einde was ook ontzettend spannend en toen kon ik niet meer stoppen met lezen. Toen moest ik door blijven lezen tot het uit was.

Crown of Midnight is zo goed opgebouwd. Niet alleen de wereld, maar dat geldt net zo goed voor de personages. Celaena is bijvoorbeeld absoluut geen Mary Sue. Celaena is voor mij een personage dat zou tot leven zou kunnen komen en van de bladzijdes af loopt als ze er geen zin meer in heeft. Ze is eigenwijs, maar toch vind ik haar geen zielig huilerig meisje zoals sommige vrouwelijke personages wel zijn.

Ik vind het een heel krachtig geschreven personage. De mannelijke personages zoals Dorian en Chaol vind ik ook heel leuk en die komen ook goed tot leven. Maar toch vind ik Celaena het beste.

Wat Sarah ook heel goed doet, is dat haar personages niet alleen maar goed zijn, maar zo ook hun schaduwkanten hebben, net als ieder mens. Je kunt niet alleen maar goed – of slecht – zijn en dat laat zij heel mooi zien. Net als dat Celaena ook andere interesses heeft, behalve een steengoede assassin zijn.

Ken je de boeken van Sarah J. Maas nog niet en houd je van fantasy? Dan zou ik zeggen: meteen lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_57b4bc138a219_selected-products” products=”9200000010469068″ name=”midnight” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge