Recensie: Cruel Intensions

Recensie: Cruel Intensions

Recensie: Cruel IntensionsCruel Intensions
Publicatiedatum: 10 juni 2019
Aantal bladzijdes: 397
Goodreads

In the power struggle between two elite groups, one feisty girl will bring them to their knees…

Life is a cruel game where only the most ruthless survive. It’s a truth my mother rebelled against, and she paid for it with her life. Now, I play their game. Publicly accepting the destiny that lies in wait for me when I turn eighteen.

But, behind closed doors, I plot my escape.

Trent, Charlie, and my twin, Drew, rule the hallways of Rydeville High with arrogance and an iron fist. I execute my role perfectly, hating every second, but they never let me forget my place in this world.

Everyone obeys the rules. They have for generations. Because our families have always been in control.

Until Cam, Sawyer, and Jackson show up. Throwing their new money around. Challenging the status quo. Setting hearts racing with their gorgeous faces, hot bodies, and bad boy attitudes.

Battle lines are drawn. Sides are taken. And I’m trapped in the middle, because I made a mistake one fateful night when I gave my V-card to a stranger in a blatant F you to my fiancé.

I thought it was the one thing I owned. A precious memory to carry me through each dark day.

I couldn’t have been more wrong.

Because the stranger was Camden Marshall, leader of the new elite and my perpetual tormenter. He hates me with a passion unrivaled, and he won’t be the only one. Fire will rain down if the truth is revealed, threatening alliances, and the power struggle will turn vicious.

My life will hang in the balance.

But I’ll be ready, and I’m not going down without a fight.

Cruel Intensions was een boek dat me werd aangeraden – onder andere door Annabel – en waarvan ik enkel goede verhalen hoorde in Facebookgroepen. Bovendien komt de auteur naar RARE waar ik in september heen ga en dus was ik wel benieuwd naar het boek.

Ik moest in dit boek echt wel even komen, want het begin trok me absoluut niet aan en ik heb overwogen om hem weg te leggen. Maar ik was wel benieuwd naar al die goede commentaren en waar dat op gebaseerd was. En ik weet niet waar, maar op een bepaald moment begon het verhaal me te trekken. 

Misschien kwam het ook wel omdat ik aan hoofdpersoon Abby – Abigail – moest wennen en niet meteen een klik met haar had. In het begin vond ik haar vervelend en niet echt een tof personage. Maar ze blijkt toch best badass te zijn, zeker na wat ze allemaal meemaakt. Wel behoorlijk ongeloofwaardige dingen overigens. In dit boek zitten nogal een hoop soapachtige plotwendingen in en dat moet wel echt je ding zijn. 

Het boek is een beetje als Goede Tijden, Slechte Tijden: het is niet echt geloofwaardig, maar je wil door blijven kijken of lezen. 

Op zich heeft Siobhan Davis een fijne schrijfstijl, maar je moet er wel even aan wennen. Ik vond het niet meteen goed en vond dat in het laatste deel meer actie zit. Misschien was de balans ook niet helemaal goed. Wel ben ik blij dat ik het boek alsnog een kans gegeven hebben en  nu weet waar alle lovende reacties vandaan komen.

Ik ben het er niet helemaal mee eens, maar Cruel Intensions vond ik ook zeker niet slecht. En die cliffhanger aan het einde … het lijkt die van Goede Tijden wel voor de zomer. Ik wil weten hoe het verder gaat, want pff! Een heftige is het. 

Daarnaast zitten er meer plotwendingen in dit boek die ik niet allemaal aan had zien komen. Wel vind ik zeker bij het verhaal passen en zorgen ze ervoor dat het een stuk interessanter worden. 

Ik mis wel een beetje hoe andere personages op alle situaties kijken. Vooral die van Cam zou ik graag willen weten, want hij heeft een belangrijke rol – en ik vind hem intrigerend. Ik wil meer van deze jongen weten. Ik heb goede hoop dat je in deel 2 meer te weten komt – en ik hoop dat je ook een kijkje in zijn hoofd krijgt. 

Op een bepaald moment begon het verhaal me te trekken.

Cruel Intensions vond ik een goed boek, maar wel behoorlijk ongeloofwaardig. Toch ben ik wel benieuwd naar het tweede boek en hoe het eindigt. Het boek is een beetje als Goede Tijden, Slechte Tijden: het is niet echt geloofwaardig, maar je wil door blijven kijken of lezen. 

Van mij krijgt Cruel Intensions 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge