Recensie: Daar heb je vrienden voor

Recensie: Daar heb je vrienden voor

Daar heb je vrienden voor
ISBN: 9789022574430
Auteur: Astrid Harrewijn
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: 1 augustus 2016
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?

Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

Na Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) was het de beurt aan het tweede deel in de serie: Daar heb je vrienden voor. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) ging over Noor en in Daar heb je vrienden voor is het de beurt aan Joost.

Ik vond in het eerste deel Joost een leuk personage, al kreeg ik toen niet zo heel goed hoogte van hem. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar hoe hij zou zijn als hoofdpersoon. En hij was leuk als personage. Ik heb met plezier de wereld bekeken vanuit zijn ogen.

Om een roman/chicklit vanuit een man te zien, vind ik eigenlijk best een goede. Meestal zijn het toch vrouwen, dus vanuit een man is dan origineel.

Ik vind de cover echt heel tof met die getekende Amsterdamse grachtenpanden, het bootje ervoor en de kleur. De kleur valt lekker op in de winkel en ik zou hem zeker oppakken als ik hem zou zien liggen in de winkel.

Het boek is trouwens ook precies de goede dikte. Het boek wordt geen moment saai en je blijft maar doorlezen. De schrijfstijl is fijn, ideaal voor een boek dat je door wilt blijven lezen. Voor ik het wist, zat ik op bladzijde tachtig van Daar heb je vrienden voor. Ik vond dit deel beter weglezen dan het eerste deel, denk ik.

Er zit een spannend element in Daar heb je vrienden voor. Iets dat ik ook al zag in Drie vrienden, een huis (en een klusjesman), maar daar kwam het voor mij niet zo heel goed uit de verf. Hier klopte het beter en voelde het ook meer afgerond.

Om Daar heb je vrienden voor te volgen, hoef je niet per se Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) gelezen te hebben, maar het is wel handig. Er komen af en toe wat stukjes terug uit dat vorige deel en dan weet je ook beter wie bijvoorbeeld Noor en Kiki zijn. En hoe zij en Joost in een huis belandt zijn.

Er verschijnt nog een deel over Kiki en daar ben ik ook benieuwd naar. Vooral naar hoe de wereld van Kiki eruit ziet door de ogen van Kiki. nu heeft de lezer haar gezien vanuit Noor en Joost, maar nog niet vanuit zichzelf.

Kortom: een prima, nieuwe roman van Astrid Harrewijn.

Daar heb je vrienden voor kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Boekerij. Bedankt voor dit boek!

[bol_product_links block_id=”bol_57b4bd0c6ee24_selected-products” products=”9200000057347457″ name=”vrienden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge