Recensie: Elke dag het weer

Recensie: Elke dag het weer

Elke dag het weer
ISBN: 9789045318189
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: september 2015
Genres: Creatief

Als er iets is wat ons dagelijks bezighoudt, dan is het wel het weer. Het weer blijft
toch gespreksonderwerp nummer één. En dan is er nog de opwarming van de aarde die ook het klimaat in ons land heftig beïnvloedt. Het bijhouden van dit dagboek levert je binnen de kortste keren massa's gespreksstof op en geeft je inzicht over de weersontwikkelingen over een langere periode. En als je het bijhouden van dit boek vijf jaar volhoudt, dan kun je mensen om de oren slaan met je kennis.
Het enige wat je hoeft te doen is de temperatuur, regenwater, bewolking, sneeuw, ijs (en meer) bijhouden. Dit kun je doen door je informatie uit de krant te halen of van het internet te plukken, maar het leukst is het natuurlijk om zelf de verschillende waarden af te lezen van je eigen thermometer, regenmeter en meetlint.
'Elke dag het weer' is een leuk boek voor iedereen die buiten woont, maar ook de stadsmens kan zich ermee vermaken. Daarnaast is het een ideaal cadeau voor iedereen die geïnteresseerd is in het weer. En dat is toch iedereen!

Elke dag het weer is wat de titel al zegt: een boekje over elke dag het weer. Een boekje dat ideaal is om bijvoorbeeld cadeau te geven aan een meteoroloog in spe of aan iemand die het weer van uur tot uur bijhoudt.

Zelf ben ik een echte Nederlander; ik heb altijd wat te klagen over het weer. En daarbij vind ik het weer best boeiend. Vooral onweersbuien en hagel. Ik vind het boeiend om de verschillende weertypes te zien.

Je kunt opschrijven over wat voor weer het is en daarbij kun je verschillende rondjes onder de weertypes invullen.
Zo heb je een icoontje met een zonnetje. Dat staat – uiteraard – voor zonneschijn zonder wolken. Je hebt de keuze uit negen weertypes, dus je kunt precies invullen.
Daarnaast kun je de minimum- en maximale temperatuur invullen, het aantal mm neerslag die verwacht worden en het jaar. Ook kun je eventuele bijzonderheden noteren.

Met mijn prachtige – ahum – handschrift. 😉

Het boekje is voor vijf jaar, dus als je op 1 juni 2016 begint, kun je over vijf jaar zien wat voor weer het was op die 1 juni en eventueel vergelijken.

Het boekje schrijft fijn, maar door de ietwat ruwe bladzijdes is een balpen het beste om te gebruiken. Een vulpen of fineliner trekt waarschijnlijk teveel in de bladzijdes. Het is een boek met een softcover, maar dat maakt het schrijven ook fijn.
De voorkant is leuk met die druppels en het is meteen duidelijk wat voor soort boekje het is. Omdat het voor 365 dagen is, is het boekje wel vrij dik. Meenemen is dan ook wat lastig.

Wat ik fijn vind, is dat Elke dag het weer op 1 januari begint, maar niet in een specifiek jaar. Je kunt er dus in 2016 aan beginnen, maar ook in bijvoorbeeld 2019. Dat vind ik fijner dan wanneer een boekje in een bepaald jaar begint.

Hoe uitgebreid je Elke dag het weer invult, is aan jezelf. Je kunt het bij de standaardinformatie houden of je kunt er een verhaaltje van maken. Zelf hield ik het de meeste dagen bij de standaardinformatie.

Een ongevulde bladzijde van twee jaar.

Ik mis wel een mogelijkheid om je locatie in te vullen in Elke dag het weer. Natuurlijk kun je het naast de weertypevakjes doen, maar dan moet je elke dag weer dat woord opschrijven. Ik had het fijner gevonden als ik alleen een plaatsnaam in hoefde te vullen.

Ook miste ik een beetje de uiteindelijke temperatuur, hoe warm het uiteindelijk op het heetst van de dag geweest is. En ik miste een mogelijkheid om de luchtvochtigheid in te vullen, want dat vind ik ook interessant. Zeker met mijn astma.

Maar behalve deze minpuntjes, heb ik niet zoveel te zeuren en vind ik Elke dag het weer een leuk boek, zeker voor weerliefhebbers. Voor kinderen is het ook leuk trouwens. En als cadeautje is het ook tof. Al moet je het natuurlijk wel goed bijhouden en zin hebben om vijf jaar lang elke dag het weer op te schrijven.

Ik kreeg Elke dag het weer van uitgever BBNC. Bedankt voor het exemplaar!

[bol_product_links block_id=”bol_5778e50493c0c_selected-products” products=”9200000045961172″ name=”weer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: