Recensie: De appeltaart van hoop

Recensie: De appeltaart van hoop

De appeltaart van hoop / The Apple Tart of Hope
ISBN: 9789000348138
Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Uitgever: Unieboek|Het spectrum
Publicatiedatum: April 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 206
Goodreads

Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld.

Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

De appeltaart van hoop viel mij vooral op door de titel, want appeltaart is lekker. Daardoor werd ik benieuwd naar het boek en wat voor rol de taart zou gaan spelen in het boek. Hoe belangrijk zou het zijn voor het verhaal?
Ik moet bekennen dat ik tijdens het lezen best wel zin kreeg om een appeltaart te gaan bakken en daarna op te eten. Ik heb het overigens niet gedaan, want hoe lekker taart ook is: het is helemaal niet goed. Virtuele taart is prima of die in een boek als De appeltaart van hoop ook, maar echt taart niet.

De voorkant vind ik bijzonder en ik ben er nog niet uit of ik hem mooi of wel oké vind. Voor ik het boek ging lezen, vond ik hem oké, maar na het lezen vind ik hem wel mooi. Misschien omdat je de voorkant pas echt goed snapt als je het boek gelezen hebt?

De appeltaart van hoop wordt vertelt vanuit Meg en Oscar die allebei hun kant van de zaak vertellen. Door de verschillende oogpunten kom je te weten wat er vooraf gegaan is aan de verdwijning van Oscar en waarom hij verdwenen is. En wat Meg daar eigenlijk mee te maken heeft. Ik vind dit tof gedaan, want op die manier krijg je goed antwoord op de vragen. En de schrijfstijl is prettig om te lezen en maakt De appeltaart van hoop heel toegankelijk. Voor de wat jongere YA’s, maar ook de oudere. In het boek stonden wel een aantal mooie quotes.

De personages bleven voor mij door de weinig aantal bladzijdes wel een beetje vlak en ik kon me niet heel erg goed inleven. Ik denk dat het boek voor mij beter geweest was als het een stukje dikker geweest was, dan had ik Meg en Oscar waarschijnlijk minder vlak gevonden. Maar goed, volgens mij is het boek ook voor de iets jongere Young Adult, dus dat ben ik natuurlijk niet helemaal.

Maar desondanks vond ik het wel een leuk boek om te lezen en de boodschap in De appeltaart van hoop is ook een goede: loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop. Echt onverwachte plotwendingen zitten er niet in, maar dat hoeft ook niet per se. In elk geval heb ik ze niet gemist.

[bol_product_links block_id=”bol_580504311675e_selected-products” products=”9200000051759354″ name=”appeltaart” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: