Recensie: De duistere fae

Recensie: De duistere fae

Recensie: De duistere faeDe duistere fae / The Iron Traitor
Auteur: Julie Kagawa
Series: The Iron Fey: Call of the Forgotten #2
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 23 september 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 382
Goodreads

Ethan Chase is niet normaal, want hij ziet ze. De fae en ze proberen zijn leven te verpesten. Dat zijn zus koningin is van het IJzerrijk werkt ook niet mee, net als Ethans koppige neef Keirran. Keirrans fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig en gaat naar Ethan voor hulp.

Keirran wordt vermist en ze is bang dat hij bezig is met dingen die hij nooit meer ongedaan kan maken.

Ethan ontdekt dat Annwyl aan het 'vervagen' is en dat Keirran alles op alles wil zetten om haar te redden. Alleen dat is geen slim plan, want hij brengt zowel Nimmernimmer als de menselijke wereld in gevaar.

Eigenlijk wil Ethan er niets mee te maken hebben, maar hij wordt er natuurlijk bij betrokken. En wat betekent het akelige visioen dat Ethan van Keirran gezien heeft? Is alles nog te redden?

Ik ontdekte The Iron Fey serie redelijk laat, waardoor ik bijna alle boeken achter elkaar heb kunnen lezen. Alleen op dit deel moest ik een paar weken wachten. Soms zijn er series die in eerst instantie best aardig zijn en niet meer dan dat, maar zich toch stiekem vasthechten aan je gedachten en door je hoofd blijven spoken. The Iron Fey serie is er zo eentje.

Een serie die je niet los wil laten. Meestal vind ik serie na 5 boeken wel klaar, dan worden ze minder. Deze serie is de gelukkige uitzondering op die regel, want het wordt niet saaier. Het wordt juist leuker! Ik vond het eerst niet zo leuk dat de schrijfster van hoofdpersonage wisselt (van Meghan naar Ethan), maar ik denk dat het de kracht is van deze serie.
Bovendien denk ik dat ik Ethan leuker vind dan Meghan. Ik vind het wel een schatje eigenlijk. Niet dat ik een book boy crush heb op hem, maar ik vind hem typisch zo’n jonger broertje.

De personages zitten goed in elkaar en worden steeds verder uitgediept in de serie. Ook Meghan en Ash (Ash <3) uit de originele serie komen in deze boeken nog steeds voor. Eigenlijk alle personages uit de originele serie komen hier wel voorbij schuifelen, maar je merkt echt dat dit een serie is in de serie. Er is ruimte voor nieuwe personages zoals Mackenzie, Keirran en Annwyl.

Er zit behoorlijk veel spanning en vaart in het verhaal en vooral in de laatste pagina’s. Er zitten niet heel veel onverwachte plotwendingen in, maar het einde: Wow. Daar moet ik nog even van bijkomen. Wat een cliffhanger! Ik zou nu graag meteen doorlezen, maar helaas moet ik wachten tot 2015 en dat vind ik absoluut niet leuk. Ik moet weten hoe het afloopt!

Ik ben fan geworden van Julie Kagawa’s schrijfstijl en van de fae. De wereld van de fae is zo tof en ik kan niet stoppen met lezen. Dat wil ik ook niet. Stiekem zou ik ook wel een tijdje naar Nimmernimmer willen.

Als je de overige boeken in deze serie leuk vond, dan vind je deze ook garandeert leuk. Behalve het einde waarschijnlijk, dat is niet leuk. Ik kijk zeker uit naar volgend jaar en naar het volgende boek in deze serie.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Harlequin.

[bol_product_links block_id=”bol_5717465992ac0_selected-products” products=”9200000049644343,9200000049961852″ name=”fae” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: