Recensie: De fixer

Recensie: De fixer

Recensie: De fixerDe Fixer / The Fixer
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Series: The Fixer #1
Uitgever: Bloomsbury USA Childrens, Van Goor
Publicatiedatum: 21 september 2015
Genres: Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 296
Goodreads

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington.

Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

Toen ik een mailtje kreeg over De Fixer en of ik het boek wilde lezen, mailde ik meteen een ‘Ja!’ terug. Volgens het bericht is het een boek voor “de fans van Scandal en Pretty little liars.” Scandal heb ik nooit gezien, maar Pretty Little Liars vind ik een hele toffe serie. Dus ik hoopte dat dit boek minstens zo goed was – of liever nog: beter.
Maar een boek lezen met hoge verwachtingen is niet altijd een goed idee en het is niet altijd positief. Wat is het in dit geval? Is De Fixer een prettige uitzondering tussen mijn ‘hoge verwachtingboeken die toch wat tegenvielen’?

Het boek was leuk, spannend en had interessante personages. Eigenlijk alles dat ik zoek in een boek was hier te vinden. De link met Pretty Little Liars zag ik niet helemaal, maar dat stoorde me niet. De schrijfstijl was lekker vlot en ik vloog door De Fixer heen. Ik had hem in zo’n dag of twee uit.

Ik vind Tess oprecht een leuk personage. Ze is stoer en ze houdt niet van pestkoppen. Voor mij komt ze goed uit de verf. Daarnaast is ze eigenwijs. Ook Asher vind ik een erg leuk personage. Ik zie hem en Tess wel samen als vriendje en vriendinnetje eigenlijk. Zo’n lekker bijdehand joch, dat vind ik stiekem toch wel erg leuke personages.

Er zaten wel wat plotwendingen in die ik niet aan had zien komen en waarbij ik even zat van: Oké, wat gebeurt hier nou? Is dat echt zo? Dat maakte dat ik het einde van De Fixer ook echt wel goed vond. Misschien waren sommige dingen te toevallig, maar het stoorde me niet. Ik ben nu wel benieuwd in hoeverre De Fixer waarheidsgetrouw is. Hoeveel klopt er met de werkelijkheid?
Ik denk niet dat dat ooit naar buiten zal komen, maar ik kan me zomaar voorstellen als iets in dit boek echt zou kunnen gebeuren.

Wat mij betreft is dit boek zeker een aanrader als je van Young Adult thrillers, een stoer personage en een snufje politiek houdt. Ik ben blij dat dit boek mijn verwachtingen waargemaakt heeft.

Maar dat is nog niet alles, want ik heb nog een leuke verrassing voor de mensen die nieuwsgierig geworden zijn naar De Fixer Hou mijn site goed in de gaten, want morgen om 10 uur ‘s ochtends kun jij dit boek ook winnen.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Unieboek/Best of YA.

[bol_product_links block_id=”bol_5661636ec12fc_selected-products” products=”9200000040710213″ name=”Fixer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 gedachten over “Recensie: De fixer

  1. Ik heb eerder boeken van deze schrijfster gelezen, o.a. de “Raised by wolves”-serie (heb alleen een <a href=”http://moonplanet.dreamwidth.org/142153.html”>stukje over boek 1</a>, want de rest had ik op vakantie gelezen). Dat waren echt superleuke boeken, dus dit boek wil ik ook wel lezen 🙂

  2. Oh, mijn zus tagde me al op Facebook in een berichtje over dit boek. Jammer dat de PLL-link er niet zo in herkenbaar is, aangezien ik daar dol op ben, maar het lijkt me wel een spannend boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: