Recensie: De godinnenwraak

Recensie: De godinnenwraak

Recensie: De godinnenwraakDe godinnenwraak / Goddess Interrupted
Auteur: Aimee Carter
Series: Goddess test #2
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 4 maart 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 318
Goodreads

Kate heeft de test overleefd en is nu onsterfelijk. Ze is klaar om zich bij Henry te voegen als koningin van de onwereld. Helaas is niets wat ze verwacht en negeert Henry haar.

Dan wordt hij slachtoffer van de jaloezie van één van de godinnen en wordt hij ontvoerd door het enige wezen dat hem kan doden: Kronos, de koning van de Titanen. Kate is vastbesloten om Henry, en alle anderen, te redden van de dood.

Ze realiseert zich echter dat ze hulp nodig heeft en die hulp kan ze maar van één iemand krijgen: Persephone, Henry's grote liefde...

In deel 2 zit een stuk meer spanning dan in deel 1. Toch vond ik deel 1 beter, omdat het nieuw was. Ook lag het verteltempo voor mijn gevoel wat hoger. Dat kan natuurlijk ook komen, omdat ik de boeken achter elkaar las en niet meer exact weet wat er in welk deel gebeurde.

In dit deel zitten ook weer wat onverwachte dingen en ik weet nog steeds niet helemaal hoe het einde gaat zijn. In dit deel zit wel een enorme cliffhanger aan het einde en nu kan ik niet meer verder lezen. Oh no!

Kate blijft nog steeds een plat personage voor me en ze komt niet echt tot leven, al voel ik in dit deel wel meer met haar mee dan in deel 1. Henry vind ik in dit deel behoorlijk vervelend, dus dat heeft de schrijfster goed gedaan. Ik kon me de frustratie van Kate goed voorstellen.

Het is een aardig tweede deel en ik ben benieuwd geworden of het laatste boek een waardig slotdeel is in de serie. Ik heb een haat/liefde verhouding met laatste boeken namelijk. Of het is echt niets (Allegiant van Veronica Roth) of het is geweldig (Clockwork Princess van Cassandra Clare). Ik ben heel benieuwd of dat een ‘wow!’ wordt of een ‘viel dat even tegen’. Ik hoop op een happy ending, ook omdat deel 2 niet bepaald een goed einde heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge