Recensie: De heerschappij van maskers

Recensie: De heerschappij van maskers

De heerschappij van maskers / An ember in the ashes
ISBN: 9789024565924
Auteur: Sabaa Tahir
Series: An Ember in the Ashes #1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 7 oktober 2015
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 464
Goodreads

Laia leeft met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium. Wanneer haar broer wordt opgepakt wegens verraad, moet ze uit de schaduw treden. In ruil voor hulp bij het bevrijden van haar broer waagt Laia haar leven, door te spioneren op de grootste militaire academie van het Imperium.

Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste van zijn opleiding. Maar het enige wat Elias wil is ontsnappen aan het tirannieke regime. Beiden ontdekken al snel dat hun lot.

De heerschappij van maskers was zo’n boek dat iedereen gelezen leek te hebben en dat ook bij iedereen in de smaak leek te vallen. Kortom: een boek met veel verwachtingen. Ik was er zelf al heel wat keren langs gelopen in de boekhandel, pakte het op, legde het weer terug. Onder het mom van: ‘Dit is het niet echt voor mij.’

En misschien had ik ook wel gewoon te hoge verwachtingen waardoor ik bang geworden was. Het boek dat ik voorDe heerschappij van maskers, viel me namelijk een beetje tegen. Maar wat vond ik er uiteindelijk nou echt van?

Sabaa Tahir heeft een heel toegankelijke schrijfstijl en niets high fantasy (waar ik stiekem ook een beetje bang voor was, ook al is dit boek geeneens high fantasy). Dat zorgde er ook voor dat ik meteen goed in het boek zat en voor ik het wist, had ik zeventig bladzijdes gelezen.
De heerschappij van maskers is zo geschreven dat je door wilt blijven lezen. Ik wist me in elk geval elke keer met moeite uit het boek los te rukken. Verrassend, ook voor mij, dat ik zo snel las. In het boek zit spanning, sensatie, maar ook vriendschappen en liefde. Die liefde zou ik niet echt een liefdestrio noemen, maar eerder een liefdesvierkant. Of een liefdeskwartet. Het is ingewikkelder dan bij de meeste boeken in dit genre, maar ik vind het tof. Lekker eens niet zo standaard.

De personages vond ik ook leuk inDe heerschappij van maskers. Zowel Laia als Elias en dat komt door hun posities en hun afkomst. Ik vind het verhaal van Elias wel boeiender dan dat van Laia, maar ik vind Laia gewoon een heerlijk basass personage. Ze heeft haar angsten, maar gaat toch ver om degene van wie ze houdt, te redden. Zelfs als ze haar eigen angsten daarbij in de ogen moet kijken. Elias vind ik vergeleken met Laia laffer, vooral in het begin. Naarmate het boek vordert, wordt hij wel dapperder.

In dit boek zag ik heel goed de ontwikkeling van de personages. Zowel Laia als Elias komen aan het woord waardoor je ze allebei evenveel leert kennen.

De heerschappij van maskers heeft ook een aantal onverwachte plotwendingen die ik in elk geval niet aan had zien komen en die het verhaal echt wel boeiend maken. Ik ben nu ook best benieuwd naar het tweede deel geworden.

Kortom: De heerschappij van maskers was beter dan ik verwachtte en las als een trein, een intercity. Ondanks dat het boek aan de maat is (464 bladzijdes), las ik het in minder dan een dag uit. Ben je bang datDe heerschappij van maskers toch niet je boek is, net als ik? Ik zou het toch proberen, want uiteindelijk vond ik dit boek supertof. Ergens doet het me wel een beetje aan Legend denken van Marie Lu en die serie vond ik ook tof.

[bol_product_links block_id=”bol_573863297b1c3_selected-products” products=”9200000045961011,9200000049875607″ name=”As” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”556″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: De heerschappij van maskers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge