Recensie: De honden

Recensie: De honden

De honden / The Dogs
ISBN: 9789025758806
Auteur: Allan Stratton
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Publicatiedatum: februari 2015
Genres: Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 300
Goodreads

Al vijf jaar is Cameron met zijn moeder op de vlucht voor zijn gewelddadige vader. Telkens wil zijn moeder weer verhuizen omdat zijn vader hen op het spoor is. Wanneer Cameron in de kelder van hun nieuwe onderkomen - een afgelegen boerderij - een oude map vindt met angstaanjagende kindertekeningen, raakt hij in de ban het lot van de vorige bewoners. Al snel geeft het huis geheimen prijs die alleen Cameron lijkt te zien.

Een verhaal waar je haren recht overeind van gaan staan.

Ik had De honden al best vaak voorbij zien komen en ook in de boekhandel kwam ik dit boek elke keer tegen. Toch nam ik De honden nooit mee. Misschien omdat ik de schrijver niet ken en geen idee had wat ik moest verwachten. En dat had ik ook niet.

De honden vond ik niet echt een heel sterk begin hebben. Ik moest wennen aan de schrijfstijl en het verhaal dat kinderlijker was dan ik verwachtte. Het voelde voor mij ook meer aan als een jeugdboek dan als echte YA. Toch las ik door, want ik was dan wel weer benieuwd hoe De honden verder zou gaan. Allan Stratton maakte mij dus wel nieuwsgierig naar hoe het verhaal zich zou ontwikkelen.

De honden

Gelukkig werd het beter en zorgde het verhaal er uiteindelijk voor dat ik toch wel benieuwd was hoe De honden af zou lopen. Wat is er nou echt gebeurd? was een vraag die bij dit boek heel erg in mijn hoofd bleef spoken. Wat was er nou echt gebeurd met de vorige bewoners en hun zoontje? En waarom wilde de buurman er zo weinig over kwijt?
Toch waren er dingen ook best verwarrend en af en toe volgde ik de schrijfstijl niet helemaal meer. Dan wist ik niet zo goed of Cameron nu tegen zichzelf praatte of toch tegen iemand anders?

Met Cameron, de hoofdpersoon, had ik zelf niet zo’n klik. Ik kon niet zo heel veel met hem en voor mij ging hij ook echt niet leven. Misschien kwam dat, omdat het boek voor mij te oppervlakkig was. Wel leuk dat het een jongen is, want daar hebben we nog steeds best weinig boeken van. Met jongens als hoofdpersoon.

‘Een verhaal waar je haren recht overeind van gaan staan.’ Dat is een zin die wel klopt, want af en toe gingen bij mij inderdaad de haren recht overeind staan. Het was op sommige punten creepy. Luguber misschien wel, al is dat niet echt de goede omschrijving voor De honden. Echt luguber is het niet, maar er hangt wel een bepaalde spanning over het verhaal. Die spanning is trouwens heel goed verweven vanaf het eerste moment en aan het einde komt deze tot uitbarsting. Toen moest ik ook door blijven lezen.

Mede door die spanning die zo goed verwerkt is, krijgt dit boek van mijn 3.5 ster.

[bol_product_links block_id=”bol_57b061464b78e_selected-products” products=”9200000035871287″ name=”De” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge