Recensie: De ijzerkoningin

Recensie: De ijzerkoningin

Recensie: De ijzerkoninginDe ijzerkoningin / The Iron Queen
Auteur: Julie Kagawa
Series: The Iron Fey #3
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 19 maart 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 383
Goodreads

Meghan Chase heeft een hoge prijs moeten betalen voor haar daden in deel 2 en in dit deel moet ze daar de gevolgen van ondervinden: Ze is verbannen uit Nimmernimmer, omdat ze haar hart verloren heeft aan de verkeerde persoon. Maar het was het waard. Alleen, is het echt voorbij?

Ze is er niet zo zeker van dat het echt voorbij en haar vermoeden wordt bevestigd als er opnieuw vreemde dingen gebeuren. Ze is nog steeds nodig, ondanks de verbanning. Ze moet voorkomen dat Nimmernimmer samen met alle fae verdwijnt en zij is de enige die het een halt toe kan roepen.

In deel 3 moet Meghan opnieuw voorkomen dat de wereld waar een deel van haar roots liggen, verdwijnt. Opnieuw duiken de ijzerfae, de vijanden, op en die doen er alles aan om Nimmernimmer te vernietigen, maar of ze dat ook zal lukken als het drietal -viertal met Grimalkin erbij- in de buurt is?

Na dit deel ben ik nog altijd Team Ash, maar ik moet zeggen dat ik Robin/Puck eerst vooral irritant vond en steeds leuker begon te vinden. Vooral in dit deel vond ik hem leuk. En Grimalkin de kat vind ik ook een waardevolle aanvulling in de boeken, omdat een dier niet altijd heel belangrijk is in de boeken. In elk geval niet extreem belangrijk voor het plot.

Van de drie boeken die ik in deze serie las, vind ik dit de beste. Hier zit de meeste spanning en de meeste actie in. Niet dat de andere twee saai waren, maar dat zat net te weinig in naar mijn idee. In dit deel is de balans beter.
Ook door dit boek vloog ik heen en ik was heel benieuwd naar het einde. Dit einde vond ik wel weer het minste van de eerste drie boeken. Het is voor mij niet bevredigend genoeg. Er komt natuurlijk nog een deel 4 (De ijzerprins) achteraan, maar dat is vanuit Ash’ oogpunt. De eerste drie boeken worden vanuit Meghan verteld en ik zou het fijn gevonden hebben als de schrijfster dat afgesloten had of zoiets. Aan de andere kant is het einde niet zoals ik verwachtte en in dat opzicht is het niet zo standaard, dus dat is dan wel weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge