Recensie: De IJzerprins

Recensie: De IJzerprins

Recensie: De IJzerprinsDe IJzerprins / The Iron Knight
Auteur: Julie Kagawa
Series: The Iron Fey #4
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 17 september 2013
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Ash, voormalig prins van het Winterhof, heeft er alles voor over om weer bij Meghan te kunnen zijn. Hij is bereid om er een hoge prijs voor te betalen, is van plan om de reis te ondernemen met aan het einde datgene dat hij nodig heeft om bij zijn ware liefde te kunnen zijn.

Natuurlijk onderneemt hij de reis niet alleen, maar samen Grimalkin en Robin Goodfellow - Puck - met wie hij nog altijd een appeltje te schillen heeft. Leggen ze hun ruzie eens en voor altijd bij en krijgt Ash wat hij wil?

De eerste drie delen worden vanuit Meghan geschreven, maar deel 4 ineens vanuit Ash. Ik vond het een goed boek, maar dat dit ineens vanuit Ash geschreven wordt, vond ik nogal vreemd. Het voelt een beetje alsof de schrijfster al klaar was met de serie, maar er voor de lezer nog maar een boek bij geschreven heeft. Het voelt voor mij een beetje onecht en dat vind ik wel jammer. Zonder deze verandering van verteller, had ik het boek waarschijnlijk een hoger cijfer gegeven.

Het boek op zich is goed en ik kreeg door dit deel nog meer sympathie voor Ash (en ik vond het al een schatje). Daarnaast blijft Puck ook in dit deel gewoon grappig. Ik snap ook best dat mensen Puck en Meghan samen het leukste vinden. Ze voelen voor mij een beetje als Ron en Hermione uit Harry Potter (iedereen weet hoe dat eindigde…)

In het boek zitten wel wat plottwists, maar het is minder nieuw dan de vorige delen. Ondanks dat het boek er niet helemaal bij hoort, vind ik het wel een goede afsluiter van de serie. Ik moet zeggen dat ik in dit deel wel een beetje vastliep, maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met alle boeken in deze serie die ik achter elkaar las dan het boek zelf. De jongen op de voorkant van dit boek lijkt trouwens wel op hoe ik Ash in mijn hoofd heb. Hij is wel een goede Ash. Net als ik het meisje op de vorige drie covers op Meghan vind lijken.
Het staat in elk geval vast dat ik meer boeken van Julie Kagawa lezen wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: