Recensie: De ijzerprinses

Recensie: De ijzerprinses

Recensie: De ijzerprinsesDe ijzerprinses / The Iron Daughter
Auteur: Julie Kagawa
Series: The Iron Fey #2
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 18 oktober 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 383
Goodreads

Dit deel gaat verder waar het vorige deel eindigt. Meghan moet in dit boek haar deel van de overeenkomst vervullen die ze met de Winterprins, prins Ash, gesloten heeft. Ze is aan het hof van koning Mab, de Winterkoningin en voelt zich alleen en verlaten, terwijl ze geen idee heeft hoelang ze daar al is. Haar hart is ook nog eens gebroken en emoties laten zien, is zwakte aan dit hof.

Deze vrijwillige gevangenschap eindigt abrupt als de Scepter der Seizoenen gestolen wordt en er oorlog uitbreekt tussen het Zomer- en Winterhof. Meghan probeert de oorlog te voorkomen, maar niemand wil naar haar luisteren. Meghan betaalt een hoge prijs voor haar daden, net als prins Ash.

Ik vind het knap dat elk boek in deze serie een verhaal op zich is, terwijl de verhaallijn rondom de personages door blijft lopen. Misschien zou je ze los van elkaar kunnen lezen, al zou ik dat nooit doen, omdat ik het niet leuk vind.

De personages komen in dit tweede deel beter tot leven en ik heb het idee dat ik ze beter leer kennen. Ze zijn voor minder standaard. Het speciale meisje, de grappenmaker en de knappe, maar mysterieuze prins worden iets minder speciaal, grappig en minder mysterieus. Je begint te begrijpen waarom ze doen wat ze doen en waarom ze zo reageren.

Dit deel is minder voorspelbaar dan het eerste deel, al blijft het nog steeds wel wat cliché en dat vind ik bij dit deel ook. Er zitten ook wel wat onverwachte gebeurtenissen in, maar ik had een bepaald einde in mijn hoofd en dat klopte. De weg er naartoe liep soms wel wat anders. Toch vind ik de boeken vermakelijk en fijn lezen en dat is na twee delen in de serie niet anders. Ik kon ook weinig doen dan alles achter elkaar lezen. Soms heb je gewoon geen keuze en moet je door een serie heen vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: