Recensie: De jongen uit het woud

Recensie: De jongen uit het woud

Recensie: De jongen uit het woudDe jongen uit het woud
Auteur: Jen Minkman
Uitgever: Storm Publishers
Publicatiedatum: september 2014
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

Julia heeft haart hart al een tijdje geleden verloren aan Michael, de knapste jongen van school. Als hij haar uiteindelijk ziet staan, dan heeft hij er na een paar afspraakjes alweer genoeg van.
Dat hij hierbij Julia's hart breekt, kan hem niet zoveel schelen.

Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en door de klap op zijn hoofd is hij compleet veranderd. Vanaf dat moment is hij niet meer die kille Michael en staat Julia's leven op zijn kop.

De jongen wil haar terug, maar Julia heeft haar bedenkingen. Waarom is hij ineens zo anders? Kan ze hem nu wel vertrouwen?

Dit is ook zo’n boek dat ik al tijden wilde lezen, maar het maar niet van kwam. Vooral omdat het een Nederlandse schrijfster is. Ik lees heel veel urban fantasy van buitenlandse schrijvers, maar dat is alleen omdat er niet zoveel boeken in dit genre zijn die van origine ook Nederlands zijn.
De flaptekst sprak me aan en ik werd nieuwsgierig naar het boek. Ik heb me niet verveeld tijdens het lezen en ik had het zo uit dankzij de vlotte schrijfstijl. Wel staan er hier en daar Duitse stukjes en die kon ik niet altijd even goed volgen, want mijn Duits is wat roestig.

Julia is best een sympathiek personage en ik had ook wel medelijden met haar, vooral aan het einde. Maar toch blijft ze voor mij wat vlak en ik denk dat het te maken heeft met het boek. Als het dikker geweest was, dan was er waarschijnlijk meer ruimte geweest voor verdieping. Dat geldt een beetje voor het hele verhaal. Het blijft een beetje vlak. En dat is jammer, want wat meer bladzijdes had dit boek goed gedaan, denk ik.

Aan het einde zit wel een plotwending die ik niet aan had zien komen! Wow! Ik moest niet huilen, maar ik moest wel even op mijn lip bijten. Het liet me niet volledig koud in elk geval en dat was goed, dat maakte het verhaal beter. Ik vond dit een goed verhaal en ik ben dan dus ook benieuwd naar andere verhalen van Jen en vooral door haar schrijfstijl die ik erg fijn vind.

Het boek is niet heel dik, dus het is ook geschikt voor de mensen die niet van pillen met 700 bladzijdes houden, maar wel van urban fantasy. En een +1 voor vermelding van 1 van mijn favoriete bands: Placebo. Ik hou ervan als mensen bands die ik goed vind in hun verhaal noemen.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Storm Publishers.

[bol_product_links block_id=”bol_571742935b20f_selected-products” products=”9200000031841102,9200000035087199″ name=”woud” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: