Recensie: De kers op de taart

Recensie: De kers op de taart

Recensie: De kers op de taartDe kers op de taart
ISBN: 9789000307623
Publicatiedatum: 13 april 2012
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Als Zoe, fervent amateurkok, voor een felbegeerd plekje in een kookwedstrijd op televisie wordt geselecteerd, is ze buiten zichzelf van blijdschap. Het is een unieke kans om zich een weg te koken naar roem, succes en het kleine delicatessenwinkeltje op het platteland waar ze altijd al van heeft gedroomd. De eerste opdracht is echter nog maar net begonnen als ze merkt dat ze meer bordjes in de lucht moet houden dan ze had voorzien. Niet alleen moet ze de competitie aangaan met de fanatieke en nogal achterbakse Cher, tot haar schrik valt ze in rap tempo voor een van de juryleden, de snedige maar buitengewoon sexy Gideon Irving. Het duurt dan ook niet lang voor er veel meer op het spel staat dan canapés, cakejes en cordon blue alleen..

De kers op de taart is mijn eerste boek van Katie Fforde. Ik heb wel wat boeken van haar in de kast staan (hoera goedkope boeken op het Boekenfestijn), maar ik moet toegeven dat ik ze nog nooit gelezen heb. Nu is dat niet ongewoon bij boeken die in mijn kast staan en ik denk dat de meesten dat wel herkennen. Je TBR is voller dan welke boekenkast dan ook.

En toen kwam ik De kers op de taart tegen als bookazine (een boek in de vorm van een tijdschrift) in de minibieb in de wijk waar ik op het moment post bezorg. Ik had nog nooit een bookazine gelezen en besloot om er twee mee te nemen van de stapel met minstens twaalf. Om te kijken of het beviel.

En of een bookazine (en dit boek) me beviel. Ik heb zelfs 1 besteld voor wanneer ik zelf geen boeken mee kan nemen, maar wel een fysiek boek bij me heb zonder het gewicht.

Ik besloot om De kers op de taart maar meteen te gaan lezen. Ik heb nog steeds een leesdip, maar feelgood leest meestal vrij gemakkelijk weg. En ook dit boek is geen uitzondering. Ik had het binnen 3 dagen uit en dat is voor mij op het moment dus snel. En hoera, ik had zin om te lezen.

De kers op de taart is echt een feelgood

De kers op de taart is echt een feelgood en de schrijfstijl van Katie Fforde vind ik erg prettig. Hij leest ook makkelijk weg. Je merkte wel dat het boek ouder is, want hier en daar is het best oudbollig (of misschien is dat haar stijl). Zo is hoofdpersoon Zoë achterin de twintig, maar voor mijn gevoel had ze ook best veertig kunnen zijn. Ze kwam niet zo jeugdig over.

Wel vond ik haar een leuk hoofdpersonage, al blijft ze wel wat vlak. Maar desondanks vond ik haar sympathiek en gunde ik haar een heleboel. Zoals de wedstrijd winnen.

Echt onverwachte gebeurtenissen zitten niet in dit boek, maar dat geeft niet. Ik heb me in elk geval vermaakt met het lezen en ik vond het een fijn wegleesboek.

De kers op de taart is echt een feelgood, dus dat moet absoluut je ding zijn.

De kers op de taart krijgt 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: