Recensie: De kleine bloggen voor dummies

Recensie: De kleine bloggen voor dummies

De kleine bloggen voor dummies
ISBN: 9789045351926
Auteur: Evelien Bruins
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: augustus 2016
Genres: Non-fictie

Voor iedereen die er weleens over heeft gedacht om een eigen blog te beginnen is er nu De kleine Bloggen voor Dummies. Of je nu je passie voor haken wil delen, of je bedrijf online beter zichtbaar wil maken: dit boekje laat je alle aspecten van het bloggen zien en wijdt je in in de wereld van bloggers en vloggers. Je leert hoe je zelf een website bouwt, hoe je je lezers bereikt via social media, hoe je lekker leesbare blogs schrijft en hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Er is veel aandacht voor zakelijk bloggen en het bereiken van je doelgroep online.

Evelien Bruins is freelance blogger voor bedrijven, en schrijft op haar eigen blog Evelien Eet over producten uit de supermarkt. Ze heeft Nederlands gestudeerd en werkt veel voor webshops en startups.

De kleine bloggen voor dummies is een informatief boek over – ja, echt – alles dat met bloggen te maken heeft. Hoe zet je je blog op? Hoe schrijf je een goede blogpost? Hoe verdien je er geld mee? Het zijn allemaal dingen die aan bod komen in dit boekje.

Het eerste dat me opviel, was het formaat. Ik ken de Voor dummies-boeken wel. Zelf heb ik er eentje in de kast staan die te maken heeft met Schrijven voor Dummies. Maar die zijn groot en zwaar en neem je niet even mee in je tas. Daar is met dit boek aan gedacht. Wil je bijvoorbeeld in je favoriete koffietentje gaan bloggen, maar wil je een naslagwerk meenemen, dan is dit een boekje dat je zo in je zak steekt.

De De kleine bloggen voor dummies is een boekje dat handig is als je net begint met bloggen, maar geen idee hebt wat je nou precies moet doen om je blog op te laten vallen. Evelien Bruins vertelt in duidelijke, hapklare taal alles wat je moet weten als je begint met bloggen. Er staat informatie in over hoe je je social media accounts aanmaakt en inricht. Of waarom je zou gaan bloggen. Je kunt een plan schrijven om te beginnen. Toch hebben ook meer ervaren bloggers hier iets aan, want er worden aangestipt die van belang kunnen zijn als je al langer blogt.

Er gaat ook een kopje over Creative Commons. Dit zijn licensie-vrije foto’s die je voor je blog kunt gebruiken zonder dat je daar problemen mee krijgt. Deze foto’s worden voor dit doeleinde beschikbaar gesteld. Dat is iets waar het op veel blogs nog weleens misgaat.

Een stukje van de inhoudsopgave

In De kleine bloggen voor dummies wordt ook verteld hoe je geld kunt verdienen met je blog, een onderwerp dat veel mensen interesseert. Mij iets minder, want ik blog omdat ik het leuk vind, niet omdat ik er zo graag rijk van wil worden. Maar als je dat wel wilt weten, dan is dit een hoofdstuk een goede.

Ook worden er dingen aangestipt als SEO voor Google. Ik weet dat veel mensen daar moeite mee hebben en dat heb ik zelf ook wel een beetje, moet ik toegeven. Daarom was dit waarschijnlijk het meest leerzame van dit boek voor mij. Ik blog al meer dan tien jaar, maar ook ik heb dingen uit dit boekje geleerd.

De kleine bloggen voor dummies is een goed naslagwerk voor zowel beginnende bloggers als ervaren bloggers. Je bent nooit te oud om te leren tenslotte. Ik denk dat ik dit boekje ook nog best eens zal gebruiken wanneer ik iets niet meer weet.

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van BBNC uitgevers. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58272ee9399df_selected-products” products=”9200000057252006″ name=”dummies” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: