Recensie: De kostschool

Recensie: De kostschool

Recensie: De kostschoolDe Kostschool / The Yonahlossee Riding Camp for Girls
Auteur: Anton Beatrice Disclafani
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 2013
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 350
Goodreads

Het verhaal gaat over de zestienjarige Thea Atwell die terechtkomt op Yonahlossee, een kostschool voor meisjes. Haar ouders sturen weg nadat er iets vreselijks gebeurd is.

In het begin vindt ze het maar niets op die plek, maar ze sluit vriendschappen met de mensen en met de paarden.
Ook raakt ze haar hart er kwijt en misschien is dat nu niet het beste voor haar...

Het boek is een beetje een kabbelend beekje en eigenlijk gebeurt er niet heel veel, maar toch is er een spanning aanwezig die ook blijft en die ervoor zorgt dat je nieuwsgierig wordt.

Ik vond het boek best lekker doorlezen en ik wilde weten hoe het af zou lopen. Het einde was best voorspelbaar en had ik voor het overgrote deel aan zien komen, maar toch is er iets aan dit boek dat ik drie sterren waard vond. Misschien is het de sfeer, misschien is het hoofdpersoon Thea – en haar broer Sam -, maar het kan ook de schrijfstijl zijn.

Ik miste wel een beetje het echte kostschoolleven en romantiek zat er ook niet echt in. Een heel klein beetje. Ook is het boek bij vlagen best verwarrend. Heden en verleden lopen namelijk door elkaar heen. Vooral in het begin is het wennen.

Voor mij had het einde ook niet gehoeven, want ik hoef niet per se te weten hoe het iedereen vergaat na een boek. Ik houd dan ook van semi open eindes en niet van epilogen waarin alles verteld wordt zoals bijvoorbeeld in Harry Potter.

Het is niet het genre waarin ik normaal veel boeken lees, maar hier en daar een uitstapje moet kunnen. Lezen in een genre is ook weer zo saai en bovendien gaat alles zo op elkaar lijken.
Ik ben benieuwd naar een nieuw boek van deze schrijfster, want dit is een aardig debuut, smakend naar meer boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: