Recensie: De Kroon

Recensie: De Kroon

De Kroon/ The Crown
ISBN: 9789000345205
Auteur: Kiera Cass
Series: The Selection #5
Uitgever: Unieboek|Het spectrum, Van Goor
Publicatiedatum: 4 mei 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 240
Goodreads

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

De kroon is het allerlaatste deel in The selection serie. In de eerste drie delen gaat prins Maxon op zoek naar een vrouw met behulp van een selectie tussen vijfendertig jonge vrouwen, in De Prinses/The Heir en in De Kroon/The Crown gaat Eadlyn op zoek naar vijfendertig jonge mannen. De eerste drie delen worden vanuit America verteld, de laatste twee delen vanuit Eadlyn.

Ik weet dat Eadlyn niet zo geliefd is bij sommige mensen, dat America populairder is. Bij De prinses hoorde ik mensen brommen dat Eadlyn veel te verwend is, dat ze gewoon een verwend tutje is. Ik vind haar eigenlijk juist wel leuk.

Dat vond ik al en in De Kroon nog meer. Ik vind Eadlyn een personage met lef en eentje die groeit naarmate de boeken – en de selectie – vordert. In De Kroon laat ze helemaal zien dat ze meer is dan het verwende prinsesje, dat ze de ballen heeft om uiteindelijk voor zichzelf te kiezen en voor het land.

In het begin van De Kroon moest ik echt wel weer een beetje wennen, omdat het best al een tijd geleden is dat ik The Heir las en ik dingen niet meer helemaal voor de geest had, maar het ging prima toen ik er weer in zat. En de vaart zit er goed in, want ik las De Kroon zo uit, tijdens de afgelopen readathon van Blossom Books.

Voor mijn gevoel is De Kroon wel wat afgeraffeld. Hij was al zo dun en voor mij voelde het een beetje of het verhaal nog niet helemaal af was, maar dat er ‘nu eenmaal een vijfde deel moest komen.’ Best veel gebeurtenissen gingen ook nogal snel en werden minder beschreven zoals in de andere delen.

In De Kroon zit niet echt een onverwachte plotwending. Eadlyn moet in dit boek een keuze maken tussen de mannen die nog over zijn. Natuurlijk ging ik proberen te raden voor wie ze zou kiezen. Ik hoopte eentje, maar ze koos een ander. Die ene was ook wel erg voorspelbaar.

Toch denk ik dat ze goed gekozen heeft, dat dit zeker een goede kandidaat is, maar ik ship het nog niet. Misschien moet het ook gewoon een beetje groeien of zoiets?

O, en ik moet natuurlijk ook wat vermelden over de cover – en die van de andere boeken. Ik hou niet van fotocovers, maar voor die van The Selection serie maak ik een uitzondering, want wat zijn ze mooi. <3

Ik vond De Kroon een leuk boek, een aardige afsluiter van deze serie, maar stiekem had ik op een wat dikker deel gehoopt, omdat het voor mij nog niet als af voelt. En ik heb Eadlyn nu echt in mijn hart gesloten. Meer nog dan America.

Van uitgeverij Unieboek|Het spectrum/Best of YA kreeg ik dit recensie-exemplaar. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_572f8acf51115_selected-products” products=”9200000057345469″ name=”Kroon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: