Recensie: De laatste halte

Recensie: De laatste halte

Recensie: De laatste halteDe laatste halte
ISBN: 9789000364169
Publicatiedatum: Oktober 2018
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

Jonas, Loïs, Naima en Ralph gaan met hun havo 4-klassen op werkweek naar Londen. Ze hebben tot nu toe eigenlijk nooit zoveel met elkaar te maken gehad. Loïs heeft stiekem een oogje op Jonas, maar ziet geen reden om hem dat te vertellen. Ralph heeft het juist niet zo op Naima en blijft het liefst bij haar uit de buurt. Als de vier in hetzelfde groepje worden ingedeeld, móéten ze elkaar wel beter leren kennen.

Terwijl ze Londen doorkruisen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Maar wanneer ze op de metro wachten gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen voorzien. Ze moeten zichzelf in veiligheid zien te brengen, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.

De laatste halte was een boek dat al een tijdje op mijn te lezen lijst stond en toen kwam ik het boek toevallig tegen in Kobo Plus. Ik heb al wat meer van Wendy Brokers gelezen en ik vind haar een prettige schrijfstijl hebben. Dit is haar eerste Young Adult boek en ik was benieuwd hoe ze buiten feelgood schrijft. 

Het boek begint meteen behoorlijk aangrijpend, dus de toon wordt meteen wel een beetje gezet. En dat verbetert niet. Daarna springt het verhaal terug naar drie dagen eerder en wordt er verteld wat er vooraf aan de proloog gebeurd is. Die proloog maakt wel echt nieuwsgierig, want zorgt ervoor dat je wil weten wat er gebeurt.

De laatste halte is beklemmend vanaf het eerste moment, want je weet dat er iets gaat gebeuren. Dat er hele nare dingen gebeuren. Ik vond dat Wendy de sfeer echt heel goed neerzette. Op een bepaald moment kreeg het boek me in zijn greep en liet het hem niet meer los. Toen wilde ik dan ook door blijven lezen om te weten hoe het af zou lopen. 

De laatste halte is beklemmend vanaf het eerste moment,

Het boek wordt verteld vanuit vier oogpunten: Naima, Ralph, Loïs en Jonas, vier jongeren die een totaal andere achtergrond hebben en voor het boek begint elkaar eigenlijk nauwelijks kennen. Tijdens deze werkweek worden ze aan elkaar gekoppeld en moeten ze verplicht met elkaar samenwerken. Ze komen erachter dat ze allemaal anders zijn dan wat ze van elkaar dachten. 

Ik vind het leuk dat er gekozen is voor verschillende personages, al vind ik het vaak wel een beetje verwarrend met meer dan twee hoofdpersonages en vind ik het vaak ook moeilijker om me in te leven. Dat had ik hier ook wel een beetje. De personages waren best oké, maar het was duidelijk dat het meer om het plot ging. Is ook vrij logisch gezien het onderwerp. Dat moet met vaart en spanning verteld worden. Toch vond ik Naima, Ralph, Loïs en Jonas allemaal prima personages. 

De laatste halte is een boek dat ik niet heel veel aandacht zie krijgen, terwijl het het wat mij betreft echt wel verdiend, want dit boek is echt heel goed. En het bleef best nog even hangen, want een paar dagen na dit boek ging ik met de trein en moest ik er weer aan denken. 

Ook grappig waren alle herkenbare dingen, zoals de verschillende metrolijnen die genoemd werden – De Metropolitan, Circle Line, de Jubilee – en de verschillende, herkenbare plaatsen. Net als de cover. Dit is exact hoe een metrostation eruit ziet.

Als je van thrillers en boeken met veel spanning houdt, vind je dit misschien ook best wel goed. Wat mij betreft is dit boek echt een aanrader. Het is actueel en er zitten meerdere thema’s in. Ook vind je er diverse personages in. 

Van mij krijgt De laatste halte 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: