Recensie: De laatste Namsara

Recensie: De laatste Namsara

Recensie: De laatste NamsaraDe laatste Namsara
ISBN: 9789020678819
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 4 oktober 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

De laatste Namsara: (bijna) iedereen in boekblogland had het ineens over dit boek en iedereen vond het een geweldig boek. Mij leek het tien keer niets, want ik heb niets met draken. Sorry not sorry. Ik vind draken nu eenmaal gewoon stom en gelukkig mag ik dat vinden. En toen werd dit boek uitgekozen voor de Leesbeesten leesclub en moest ik even slikken. Het duurde ook best even voor ik er uberhaupt aan begon, want ik heb getwijfeld of ik eraan wilde beginnen. Maar ik vind het niet eerlijk om een boek bij voorbaat te beoordelen dus ik begon erin.

Het begin van De laatste Namsara vond ik inderdaad niets, maar al vrij snel deed het boek iets met me en pakte het me. Hoe ik verder las, hoe beter ik het boek vond worden en aan het einde vond ik De laatste Namsara helemaal leuk en snapte ik al die lovende commentaren wat beter.

Toen ik er een beetje in zat, las het boek gemakkelijk weg en las ik het vrij snel uit, ondanks dat het een dikke pil is. Laat je daar dus niet door misleiden als je niet zo van dikke boeken houdt, want het is de moeite waard. Ergens ben ik ook wel blij dat mijn ideeen over dit boek niet uitgekomen zijn, want dan had ik het misschien niet uitgelezen.

Het is wel echt een Young Adult boek en voor mijn gevoel was het plot belangrijker dan de personages. Niets mis mee, maar ik heb vaak net iets meer met personages. Niet dat het me heel erg stoorde en ik vond Asha ook wel een tof personage. Ze was eigenwijs (wel een beetje standaard) en toch ook wel badass.

Toch zaten er ook wat dingen in die ik minder vond. Er zitten bepaalde gebeurtenissen in die ik al aan had zien komen en dat vind ik jammer. Ik had gehoopt dat het anders zou lopen, maar nee, helaas niet. Klinkt weer lekker vaag, maar anders weet je een groot deel en dat is niet leuk. Als je al meerdere van dit soort boeken gelezen hebt, zie je hem zelf misschien ook wel. Jammer, en ook een gemiste kans wat mij betreft.

Ik ben blij dat we gekozen hebben voor dit boek bij de leesclub, want ik weet zeker dat ik zonder die groep er echt nooit aan begonnen was en dan had ik een tof boek gemist. Als je over dit boek twijfelt en niet van draken houdt, dan zou ik De laatste Namsara toch gaan lezen. Ja, er zitten draken in en ze spelen wel een rol, maar zijn niet mega belangrijk ofzo.

Ik vond het in elk geval toch best een tof boek en het krijgt dan ook 4 – en geen 2 zoals ik zelf verwachtte – sterren van me. En: de Nederlandse cover is zoveel mooier dan de Engelse, die is een beetje saai. Gelukkig de inhoud niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge