Recensie: De mooiste dag van je leven

Recensie: De mooiste dag van je leven

Recensie: De mooiste dag van je levenDe mooiste dag van je leven
ISBN: 9789024585212
Publicatiedatum: 27 juni 2019
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en... hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?
Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Ik hoorde over De mooiste dag van je leven zoveel goede verhalen dat ik dit boek weleens wilde lezen. En omdat ik de auteur, Tamara Haagmans, een leuke vrouw vindt. Omdat ik veel feelgood niet nog een keer lees, koos ik voor het ebook.

Ik had ook oprecht heel veel zin om te lezen. Maar hoge verwachtingen is niet altijd goed, want vaak kan een boek daardoor ook alleen maar tegenvallen. Ik zou me niet moeten laten beinvloeden door andere mensen, maar dat gebeurt toch. Was dit boek een uitzondering onder de ‘hoge verwachtingen’ boeken of toch niet?

Ja en nee. Aan de ene kant vond ik het een tof boek, maar aan de andere kant zaten er ook dingen in die ik echt minder vond. 

In het begin moest ik er toch wel inkomen. Met name omdat er best veel uitroeptekens gebruikt worden en mij is geleerd er niet teveel te gebruiken. Uitroeptekens vind ik al snel wat kinderlijk ofzo. Het begin vond ik wel smaken naar meer en het maakte nieuwsgierig, dus ik wilde door blijven lezen. Deels weet je wel hoe het zal eindigen, maar een deel ook niet. 

Er zaten ook in dit boek zeker wat verhaallijnen die ik niet aan had zien komen. Dat kan ik best waarderen en vind ik helemaal niet erg mits het goed gedaan is en logisch is. En dat gevoel had ik bij De mooiste dag van je leven dus niet.

De schrijfstijl van Tamara vind ik wel heel fijn en leest lekker weg

Ik snapte wel waar het plot naartoe moest, maar het hoe vond ik niet logisch uitgevoerd. Het voelde gewoon een beetje te ver gezocht. Persoonlijk had ik het dan leuker gevonden als het er niet in gezeten had. Ik had dan liever een iets meer cliché-boek gehad.

Er zaten overigens ook plotlijnen in die ik dan wel weer erg goed gedaan vond en die goed pasten bij het verhaal en het boek. En bij de personages.

De schrijfstijl van Tamara vind ik wel heel fijn en leest lekker weg. Het is wel een boek waarbij je door wilt blijven lezen, omdat je wil weten hoe het eindigt. En daarnaast is echt een feelgood die lekker weg leest en die je erbij pakt omdat je even wil lezen, maar geen zin hebt om naar fictieve werelden af te reizen. 

De personages, Krista en Roy, vond ik best aardige personages, maar ik miste er toch wat diepgang. Hier en daar voelde het boek ook wat afgeraffeld. En dat is jammer, want als het iets dikker geweest was, had ik het waarschijnlijk veel meer gevoeld. Vooral bij Roy was dat heel belangrijk geweest. Wel fijn dat hij zo nu en dan ook aan het woord kwam, al had dat voor mij meer gemogen. 

De mooiste dag van je leven moet wel echt je ding zijn, want als je feelgood niet leuk vindt, sla dit boek dan maar over. Het boek las lekker weg, maar vond ik helaas niet zo bijzonder dat het het mooiste boek van mijn leven is. 

De mooiste dag van je leven krijgt van mij 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: