Recensie: De stem van de zee

Recensie: De stem van de zee

Recensie: De stem van de zeeDe stem van de zee
Auteur: Mara Li
Series: Eiland in de mist #1
Uitgever: Storm Publishers
Publicatiedatum: 9 mei 2015
Genres: Dystopia, Young Adult
Goodreads

Ik ben in de zee geboren. In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.'

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm besluit ze om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. Tijdens hun reis ontdekken ze dat hun familiegeschiedenis heeft geleid tot een gevecht tegen een ziekte die de mensheid lijkt uit te roeien. Zullen ze hun moeder vinden? Kunnen ze het opnemen tegen hun nietsontziende oom? En welke rol geeft hun afstamming aan Arthur en Nimue zelf?

Dit boek las ik maanden geleden al als één van de eersten, omdat ik Stormchaser ben. Toch was dit boek op de een of andere manier er tussendoor geschoten om te recenseren en daarom komt die recensie nog, na een aantal maanden. Maar beter laat dan nooit toch?

Ik vind het fijn dat er steeds meer Nederlandse dystopia en YA urban fantasy komt. Waarom moet alles uit het buitenland komen? We hebben in Nederland ook meer dan genoeg talent, dus het is helemaal niet nodig om dat te negeren.

In het begin moest ik even in het verhaal komen en moest ik wennen aan de personages, maar toen ik eenmaal gewend was, las ik het zo uit.

De personages voor mij blijven een beetje vlak, maar eigenlijk had ik er niet echt last van. Ik vond het niet vervelend in elk geval. Misschien komt het door de vlotte en snelle schrijfstijl, ik weet het niet.

In het boek zitten wel wat plotwendingen. Geen bijzonder grote, maar genoeg om mij als lezer toch nieuwsgierig te maken en om verder te willen lezen. Dat doet Mara Li erg goed in dit boek: de lezer nieuwsgierig maken.
Ik wil ook weten waarom de serie Eiland in de mist heet. Wat heeft dat eiland met dit alles te maken?

Het enige dat ik niet helemaal snapte aan dit boek was waarom die zee nou zo belangrijk is voor Nimue. Dat wordt me nog niet helemaal duidelijk. Ik ben erg benieuwd naar het tweede deel. Hoe zal het verder gaan? Wat gaat er met Nimue gebeuren? En haar familie? Het tweede deel komt in januari uit, dus dat wordt nog even wachten.

[bol_product_links block_id=”bol_567ab05082105_selected-products” products=”9200000041015839″ name=”Zee” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: