Recensie: De test

Recensie: De test

Recensie: De testDe Test / The testing
Series: The testing #1
Uitgever: Karakter Uitgevers
Publicatiedatum: 2 oktober 2013
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Malencia Vale wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen tijdens De test in de hoofdstad Tosu City. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest.

Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder.

Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.

De test. Het was een boek waar iedereen laaiend enthousiast leek te zijn en een boek dat ik moest lezen als ik van The Hunger Games hield. The Hunger Games vond ik best oké, al zal dat niet mijn favoriete serie worden. Dit boek is aardig, maar voelt voor mij een beetje als het zoveelste dystopia-verhaal.

Voor mij blijven de personages in dit eerste deel nog wat vlak, al ben ik wel benieuwd naar meer van hun verhaal. Ik vind Cia nog geen geweldig hoofdpersoon, maar ik vind haar ook niet vreselijk. Plotwendingen zaten er in dit deel nog niet echt in, al gebeuren er natuurlijk wel dingen. De schrijfstijl is gelukkig vlot en het leest lekker door. Ik had dit boek in een dag uit, dat is meestal een goed teken. Er zit wel wat spanning in en ik werd bijvoorbeeld nieuwsgierig naar wat Cia’s vader haar nou te vertellen had.

Het eerste wat ik dacht toen ik halverwege dit boek was: goh, dit lijkt best veel op The Hunger Games. In het boek zaten best veel wat invloeden en ik denk dat de schrijfster daar ook geïnspireerd door was. Het boek is oké, genoeg om door te lezen. Zal het mijn favoriete dystopia-serie worden? Nee, dat niet.
Het boek viel me eigenlijk ook een beetje tegen. Misschien waren mijn verwachtingen ook gewoon te hooggespannen, want het is op zich best een leuk boek. Het doet me alleen behoorlijk veel aan The Hunger Games denken, dat vind ik niet zo leuk. Dat heb ik nog bij niet één serie zo erg gehad als bij deze. Zonde.

Ik lees nog even door, het boek was goed genoeg om de rest van de serie ook te willen lezen.

Deze recensie schreef ik in het kader van de series die ik compleet maak en blijkbaar heb ik over dit eerste deel nooit een recensie geschreven (of hij is kwijtgeraakt).

Eén gedachte over “ Recensie: De test

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: