Recensie: De wereld achter het water

Recensie: De wereld achter het water

De wereld achter het water
ISBN: 9789492098283
Auteur: Jen Minkman
Uitgever: Storm Publishers
Publicatiedatum: 4 november 2016
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 236
Goodreads

In dit spannende vervolg op ‘Het Boek van Voorheen’ van Jen Minkman, zijn Leia en Walt op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Bodmin en Dartmoor in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie van weleer die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een vredelievende, ideale samenleving zoals in Dartmoor zijn tekortkomingen heeft. Na een verboden reis naar Exeter, de oude stad van hun voorvaderen, ontdekken de twee Eilanders meer over de nieuwe wereld dan ze lief is.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is

Het boek van voorheen vond ik goed weglezen en had ik zo uit. Dus ik was dan ook heel erg benieuwd naar het tweede deel, naar De wereld achter het water. Zou dit boek net zo goed zijn als het eerste deel of zou het tegenvallen?

De wereld achter het water gaat meteen verder waar Het boek van voorheen stopt en dan bedoel ik ook echt meteen. Er is geen terugblik naar eerdere gebeurtenissen in Het boek van voorheen. Nee, het is meteen verder. Omdat het alweer even gelezen is dat ik deel 1 las, was ik van alles vergeten in De wereld achter het water.

Dat zorgde er ook voor dat ik er in het begin niet in kwam en dat ik De wereld achter het water eerst helemaal niet leuk vond. De eerste helft gaf ik zelfs maar 2 sterren en dat is niet echt iets dat ik vaak doe, maar voor mij klopte de sfeer gewoon niet of zo.

Ik vind de schrijfstijl van Jen Minkman wel fijn. Ze schrijft altijd zo dat je er doorheen vliegt en je wordt nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Ik wel in elk geval en ik wil altijd graag doorlezen. Toch vind ik dit boek helaas niet haar beste boek. Van deze duologie vind ik deel 1 stukken beter.

De wereld achter het water voelde voor mij een beetje als kinderachtig. Ik had het gevoel of het voor hele jonge YA’s was. Het ging nogal vluchtig allemaal in dit boek. Ook de oplossingen en de afwikkeling voelde voor mij als afgeraffeld, alsof er nog even iets moest gebeuren. Het voelde voor mij als een ‘o ja, dat moet ook nog’.

Ook Leia, Walt en Alisa voelden voor mij als heel jong aan, jonger dan in het eerste boek. Ik vond ze best leuk, maar omdat ik diepgang miste kon ik me niet echt in ze inleven. Van mij had het boek wel vijftig bladzijdes langer gemogen, want ik denk dat dat zeker ten goede was gekomen aan de personages.

Gelukkig kwam ik er wel beter in naarmate het boek vorderde en begon ik me weer dingen te herinneren die in het eerste deel gebeurd waren. Aan het einde werd het wel beter gelukkig en krijgt het boek van mij toch drie sterren. Maar wel met hakken over de sloot. De wereld achter het water was een leuk boek en als je Het boek van voorheen gelezen hebt, zou ik dit boek ook lezen. Maar wel direct erna, anders ben je de helft alweer vergeten.

Ik kreeg De wereld achter het water als recensie-exemplaar van Storm Publishers. Dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: