Recensie: De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer

Recensie: De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer

Recensie: De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamerDe wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer / Fly on the Wall: How One Girl Saw Everything
Auteur: E. Lockhart
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: februari 2007
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 157
Goodreads

Sarah zit op de Middelbare School voor de Kunsten, waar iedereen zichzelf ontzettend bijzonder vindt en zich zo apart mogelijk kleedt om op te vallen. Sarah draagt het liefst gewoon een spijkerbroek en een T-shirt. Ze denkt dat de kunstzinnige Titus, op wie ze in stilte verliefd is, haar niet ziet staan. Maar wat weet ze eigenlijk van jongens?
Op een dag wenst ze dat ze een spion in de jongenskleedkamer is om erachter te komen wat hen nu echt bezighoudt. Waar praten ze over met elkaar? Wat gaat er schuil onder hun stoere buitenkant?
Sarahs leven krijgt een wonderbaarlijke wending wanneer haar wens in vervulling gaat en ze echt alles kan horen en zien in de jongenskleedkamer!

De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer vind ik eigenlijk een apart boek. Meer kan ik er niet van maken.

Het boek is van de schrijfster die We’re liars ook schreef, maar dan jaren terug. Ik denk dat ik geen fan ben van E. Lockhart. Stiekem vond ik dat al niet bij We’re liars, ook al was de plotwending best goed. Toch was ik best bereid om nog een boek van haar te lezen en dat werd dus De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer.

De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer is voor mij vlak en de personages komen niet echt tot leven. Hoofdpersoon Sarah vind ik ook eigenlijk niet leuk. Ik heb niets met haar en dat verandert eigenlijk ook niet in de loop van het boek. Dat het boek zo dun is, heeft er waarschijnlijk ook mee te maken. Soms is het goed dat boeken niet al te dik zijn, maar in dit geval waren 30 – 40 bladzijdes erbij beter geweest voor het boek.

Onverwachte plotwendingen hoef je in dit boek absoluut niet te zoeken, want ze zijn er niet. Vooral de Engelse titel verraadt alles al. In elk geval: de meest belangrijke plotwending. De Nederlandse titel doet dit wat minder, vind ik.
Het boek leest wel heel snel weg, in een paar uur had ik het uit.

Toch geef ik 3 sterren, omdat het op zich niet zo slecht was en er zit toch wel een boodschap in: je bent niet per se saai, omdat je jezelf bent. Je hoeft niet op te vallen met gekleurd haar of overdreven gedrag. Dat vind ik wel goed aan De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer. Maar ik denk niet dat ik snel nog wat van deze schrijfster zal lezen, want ik vind haar schrijfstijl gewoon niet zo prettig.

 

[bol_product_links block_id=”bol_566162b4738a2_selected-products” products=”1001004004499797″ name=”Zien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: