Recensie: Debet

Recensie: Debet

Recensie: DebetDebet
Auteur: Saskia Noort
Uitgever: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: november 2013
Genres: Thriller
Aantal bladzijdes: 255
Goodreads

Met het ongeluk van Michel Brouwers verandert het leven van zijn vrouw voorgoed. Het is niet langer dat perfecte leven waar ze zo in geloofde. Sterker nog: Dat was het al heel lang niet meer.

Ze gaat op zoek naar de waarheid en dat moet ze doen door terug te keren naar het verleden, naar de vriendengroep van toen: De eetclub. Ze ontrafelt langzaam maar zeker de waarheid, het echte geheim van de eetclub met gevaar voor eigen leven.

Toen ik Debet in de app van de Vakantiebibliotheek zag staan, was ik blij. Ik was nieuwsgierig geworden naar het boek, maar wat een teleurstelling! Sorry hoor, maar wat een rotboek. Ik heb echt moeite gehad om het uit te lezen en door dit boek heb ik een leesdipje. Misschien kwam het omdat het doorgaat op het boek De eetclub. Dat boek las ik jaren geleden en daar is niets van blijven hangen. Echt niets. Bij dit boek zat ik regelmatig met vraagtekens om mijn hoofd.

Het boek is bij vlagen nog wel een beetje spannend, maar het leest een beetje als een thriller van een beginnende thrillerschrijver, het eerste debuut, maar dan wat slechter. De personages blijven vlak en eigenlijk vind ik hoofdpersoon Karen ook geen leuk personage. Dat is niet eens, omdat ze zo goed beschreven is maar vooral omdat ze zo ontzettend vlak blijft.

Ik geef een vijf, omdat ik toch wel een beetje benieuwd was naar het einde. Er zat wel een soort van spanning in, maar verder is het boek wat mij betreft absoluut geen aanrader. Misschien is het leuker als je recent De eetclub gelezen hebt, maar ik kan er echt niets meer van maken dan een vijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: