Recensie: Deep blue

Recensie: Deep blue

Recensie: Deep blueDeep Blue
Auteur: Jennifer Donnelly
Series: Waterfire Saga #1
Uitgever: Van Goor
Publicatiedatum: juni 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 374
Goodreads

Diep in de oceaan leven de zeemeerminnen. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.

Wanneer de pijl van een moordenaar Seras moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeerminheldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreigt.

Dit boek had ik al op meerdere plekken voorbij zien komen, maar toch kocht/leende ik het nooit. Toen ik het ergens voor de tiende keer langs zag komen, besloot ik dat ik er toch echt eens naar moest kijken en ik leende het uit de bibliotheek. Ik vind boeken over meerminnen altijd leuk om te lezen. Zo heb ik met plezier de serie van Amanda Hocking over sirenen gelezen. Vond ik dit boek ook zo leuk als die serie?

Het begin vond ik vreselijk. Door de eerste twintig pagina’s heb ik me echt moeten worstelen, maar ik vond toch dat ik het een kans moest geven. Was het echt zo slecht? In de eerste bladzijdes wordt je overladen met namen en informatie en dat is niet zo mijn ding. Ik heb liever dat een schrijver dat soort dingen opbouwt en niet meteen een hele lading over je uitstort, ook wel infodump genoemd.

Gelukkig werd het inderdaad beter in de pagina’s die hierop volgden. Hier en daar werd het zelf spannend, al blijft het wel een beetje standaard. Er gebeuren eigenlijk geen extreme dingen. De personages vind ik ook een beetje vlak en ik bleef het hele boek de naam van de hoofdpersoon, Serafina, vreselijk vinden. Sorry, ik kan er niets aandoen.

Achteraf gezien ben ik toch wel blij dat ik het boek niet weggelegd heb, want het is uiteindelijk toch wel drie sterren waard. Of ik het vervolg ook zal lezen? Misschien als het bij de bibliotheek ligt. Kopen zal ik het in elk geval niet, ik vond het leuk om te lezen, maar niet leuk genoeg voor in de kast.
Als je van de zee en zeemeerminnen houdt, zou ik het boek wel een kans geven. Tijdens het lezen heb ik me niet verveeld en uiteindelijk had ik het met een dag of drie uit, dus zo slecht was het niet.

[bol_product_links block_id=”bol_5659f3e7cf271_selected-products” products=”9200000026586173″ name=”Boek” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”2535CC” deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge