Recensie: Denken aan vrijdag

Recensie: Denken aan vrijdag

Denken aan vrijdag/ Friday on My Mind
ISBN: 9789026330704
Auteur: Nicci French
Series: Frieda Klein #5
Uitgever: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: 14 april 2015
Genres: Thriller
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Uit de Thames wordt het lijk van een man gevist. Hij is onherkenbaar,
want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Zijn keel is doorgesneden. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein.
Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan…
'Denken aan vrijdag' is het vijfde deel in de spannende Frieda
Klein-reeks, waarin ze gedwongen wordt een beroep op anderen te doen en waarin vriendschap op de proef wordt gesteld.

Het was alweer best even geleden dat ik deel 4, Donderdagskinderen, in de reeks over Frieda Klein las. Sowieso was het een tijd geleden dat ik een thriller las en ik had er nog nooit een geluisterd wat ik dus met dit boek wel deed. Het begin vond ik dan ook nogal lastig en stroef lezen en ik kwam er in eerst instantie niet echt in. Het zal ook komen, omdat ik de laatste tijd veel Young Adult en New Adult-boeken lees, dus dan is dit toch wel weer net even wat anders.

Denken aan vrijdag is het vijfde deel in de reeks die over Frieda Klein gaat. Elk deel is een ander verhaal, maar Frieda’s persoonlijke leven ontwikkelt zich wel elke keer. Bij deel 1, Blauwe Maandag, begint het verhaal en leer je de meeste personages dus ook meteen kennen.

Frieda leer je goed kennen in de loop van de boeken en ik herken me op bepaalde punten wel in haar. Sommige dingen van haar zijn heel menselijk en herkenbaar en daarbij komt ze wel tot leven. In het begin is ze redelijk mysterieus, maar dat wordt steeds minder. Dat het zo verdeelt is over verschillende boeken vind ik erg mooi gedaan.
Ook de andere personages leer je goed kennen en sommige stukken worden vanuit anderen verteld. Het is lang geleden dat ik zo’n boek las en daar moest ik wel weer even aan wennen.

Denken aan vrijdag begint nogal met iets dat ik niet aan had zien komen. Ik had geeneens rekening gehouden met de mogelijkheid dat dit zou kunnen gebeuren. Dus in dat opzicht vind ik het heel goed gedaan zo.

Toch vind ik Denken aan vrijdag een beetje saai. Het kabbelt me iets teveel voor een thriller en er zitten best saaie stukken in. Voor mij is dit deel dan ook echt niet het meest spannende. Af en toe voelde het verhaal ook echt teveel als een opsomming, voelde het alsof er een bepaald aantal woorden in moesten. Jammer.
Toch zit Denken aan vrijdag best goed in elkaar en verdacht ik verschillende mensen die weleens de moord gepleegd zouden kunnen hebben. Natuurlijk zat ik er – zoals altijd – naast. Misschien moet ik maar geen rechercheur worden, haha. Waarschijnlijk zou ik er altijd naast zitten en dat is niet echt handig.
De dader vond ik verrassend, want die had ik nooit aan zien komen. Maar nu ik er achteraf over nadenk, is het best logisch.
Dat vind ik ook altijd tof als de dader een ander is dan die je in je hoofd hebt.

Als je een thriller-liefhebber bent, kun je dit boek vast wel waarderen. Zelf vond ik Denken aan vrijdag niet hun beste, maar ik ben wel benieuwd naar de rest van de serie. Van mij krijgt dit boek drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge