Recensie: Dodenrit

Recensie: Dodenrit

Recensie: DodenritDodenrit / The Scorpio Races
Auteur: Maggie Stiefvater
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: juni 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Puck Connolly groeit op op het eiland Thisby. Op dit eiland wordt elk jaar de Scorpio Race gehouden. Een race met waterpaarden die om leven of dood gaat. Het was nooit haar bedoeling om mee te doen, maar ineens besluit ze om mee te doen, om haar oudste broer te overtuigen dat hij op het eiland moet blijven.

Maar ze is niet voorbereid op de race, heeft geen idee wat haar te wachten staat als eerste vrouw die meerijdt in deze race.
Sean Kendrick is de viervoudige kampioen die vrij zwijgzaam en introvert is, maar geweldig is met paarden.
De paden van Sean en Puck kruisen (uiteraard) en ze hebben elkaars hulp nodig. Kunnen ze elkaar helpen?

Ik las al eerder boeken van Maggie Stiefvater – de Huiver-serie- en die waren best oke. Niet geweldig, maar leuk om te lezen. Dit boek had ik al vaker voorbij zien komen en toen ik het in de bibliotheek tegenkwam, besloot ik het mee te nemen.

Eigenlijk vond ik het niet zo heel leuk klinken en zag ik er een beetje tegenop om het te lezen, maar aan het einde werd ik blij verrast, omdat ik het boek wel leuk vind! Dat is het leukste: Een boek vinden dat je uiteindelijk juist wel heel leuk vind. Misschien kun je beter te lage verwachtingen hebben dan te hoge.

Puck is iemand die eigenwijs is, zich niet laten tegenhouden door wat mensen van haar zeggen. Ook niet door Sean die haar vertelt dat het gevaarlijk is. Ik mag Puck wel, misschien ook wel omdat ik me teveel aantrek van wat mensen zeggen en nog altijd niet genoeg mijn eigen ding doe.

Het verhaal wordt vanuit Sean en Puck vertelt. Bij dit boek is het wel oke, maar echt noodzakelijk vind ik het eigenlijk niet. Misschien had ik het leuker gevonden als alleen Puck aan het woord gekomen was, ook al stoort het me dan weer niet.

Stiefvater kan desondanks goed verhalen vertellen en dit is beslist niet het laatste boek dat ik van haar gelezen heb. Ik ben erg benieuwd naar The Raven Boys die nog op mijn TBR-plank staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: