Recensie: Donderdagskinderen

Recensie: Donderdagskinderen

Recensie: DonderdagskinderenDonderdagskinderen / Thursday's Children
Auteur: Nicci French
Series: Frieda Klein #4
Uitgever: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: april 2014
Genres: Thriller
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Een oud-schoolgenoot van Frieda Klein klopt bij Frieda aan. Ze heeft problemen met haar dochter Rebecca - Becky. Frieda besluit om te helpen en voert gesprekken met Becky die haar aangrijpen en herinneringen terug brengen die ze wilde vergeten.

Frieda en Becky delen een overeenkomst. Frieda raakt ervan overtuigd dat zowel zij als Becky slachtoffer geweest van dezelfde dader en ze gaat op onderzoek uit. Ze wil na al die jaren weleens de waarheid weten.

Ik ben jaren geleden begonnen in Blauwe Maandagen, deel 1 van deze serie. Dat was zo’n goed boek dat ik nieuwsgierig werd naar de andere delen (die toen nog niet uit waren), maar tot nu toe heeft nog geen één boek uit deze reeks deel 1 overtroffen.

Ik kwam er maar moeilijk in bij dit boek, maar dat is waarschijnlijk kenmerkend voor het schrijversduo Nicci Gerard en Sean French. Ik kan me niet herinneren dat ik meteen in een boek van hen zat. Meestal is de beloning een spannend einde vol met onverwachte gebeurtenissen. Hier gebeurt er niet zoveel aan het einde en is het einde vrij tam. Oké, er is een dader die je niet verwacht, maar verder vond ik het einde behoorlijk teleurstellend.

Frieda krijgt steeds meer een persoonlijkheid door de dingen die in de boeken langzaam maar zeker verteld worden. Dat vind ik ijzersterk en houdt de lezer nieuwsgierig. Mij in elk geval, want ik wil best meer weten over Frieda. Frieda is vreemd, maar er is een reden waarom ze is zoals ze is.
In dit deel wordt meer vertelt over haar verleden en dat is iets waar ik al nieuwsgierig naar ben sinds het eerste deel. In dit boek wordt dat deel belicht.

Het is best een aardig boek, al ben ik toch wel een beetje teleurgesteld door het einde. Het boek is los te lezen, maar het is het meest handige om gewoon in deel 1 te beginnen.
Ik hoop dat het volgende boek spannender is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: