Recensie: Dot to dot 1

Recensie: Dot to dot 1

Dot to Dot 1
ISBN: 9789045319926
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 2015
Genres: Creatief

In dit dot-to-dot puzzelboek voor volwassenen van Joop Lucas vind je extreem veel puzzelgeweld: puzzels met meer dan 800 puntjes om te verbinden.

Het mooie is dat je niet kunt zien wat de voorstelling gaat worden als je aan de puzzel begint, dat blijft een mysterie tot het laatste moment. De puzzels van Joop Lucas zijn slim uitgedacht en handgemaakt en bevatten allerlei verschillende voorstellingen: dieren, plaatsen, personen - voor ieder wat wils.

Kun je je nog herinneren toen je als kind puntjes met elkaar verbond en dat er dan een plaatje uitkwam, maar dat je niet wist wat het zou worden voor je begon? Dot to Dot 1 is het eerste deel in een nieuwe serie. Een nieuwe serie met dingen die je als kind deed, als je op vakantie was en een vakantieboek bol met spelletjes had.

Een nieuwe serie vol met verslaafde dingen dus, want ik kan wel zeggen dat het verslavend is. Toen ik een plaat gemaakt had, wilde ik er absoluut nog een maken.

Voor in Dot to dot 1 staan tips om elke plaat tot een goed einde te brengen zonder fouten en met het mooiste resultaat. Zo wordt er geadviseerd om een iets dikkere fineliner te gebruiken, omdat de platen dan echter worden.

Dot to dot vind ik niet zo ontspannend als kleuren, want je moet goed op blijven letten of je de goede puntjes aan elkaar verbindt. Sommige puntjes zitten namelijk nogal dicht op elkaar. Af en toe moest ik ook goed zoeken naar waar het volgende puntje. Soms ging ik alvast met de cijfers van een stukje verder, maar dat is niet echt een heel goed idee

Ook lijken voor mij, als hater van cijfers, sommige cijfers nogal op elkaar. 358, 538 en 835 lijken bijvoorbeeld nogal op elkaar voor mij.

Dus daar moet ik goed de aandacht bijhouden. Ik keek er bijvoorbeeld een film bij, maar dat was toch lastiger dan gedacht.

In de eerste afbeelding die ik maakte, lette ik bijvoorbeeld niet goed op en dus maakte ik een paar fouten. En met het gebruik van een fineliner kun je het niet meer uitgummen. Als je van jezelf weet dat je nogal eens fouten maakt, raad ik aan om het eerst met potlood te doen en later over te trekken.

Het boekje is dun en een softcover, zodat je het makkelijk op kunt vouwen om een beter resultaat of mee kunt nemen voor bijvoorbeeld op vakantie. Het papier vind ik fijn voor fineliner en ook voor balpen.

Dot to dot 1 is een leuk een cadeau voor iemand die vroeger al van dit soort dingen hield. Er komen geen kinderachtige platen uit, dat is ook leuk. Dus geen tekenfilmfiguren en zo, al kunnen die ook best leuk zijn. Of gewoon voor jezelf kopen natuurlijk.

Van uitgeverij BBNC kreeg ik een recensie-exemplaar van dit boek in ruil voor een recensie. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: