Recensie: Dreiging & duisternis

Recensie: Dreiging & duisternis

Recensie: Dreiging & duisternisDreiging & duisternis / Siege and Storm
Auteur: Leigh Bardugo
Series: The Grisha #2
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 15 september 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 432
Goodreads

Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling.

Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling –en verder weg van Mal.

Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

In het begin vond ik het boek behoorlijk traag en niet echt lekker lopen, maar ik denk dat het ermee te maken had dat ik deel 1 in het Nederlands las en deel 2 in het Engels.
Ik vond het behoorlijk pittig Engels namelijk. Waar ik de boeken van Cassandra Clare zeer gemakkelijk las, las ik dit boek niet zo gemakkelijk.

Maar toen ik er eenmaal in zat: Wow, dit boek is goed! Het boek vertelt het verdere verhaal van Alina, een gewoon meisje die uiteindelijk helemaal niet zo gewoon is. Deze recensie is lastig, omdat ik niets wil verklappen, maar ook niet te weinig wil zeggen. Ik denk dat de samenvatting van het boek genoeg zegt.
Als je van Harry Potter en/of The Mortal Instruments genoten hebt, zou je dit ook best weleens een goede serie kunnen vinden, al is dit misschien wat meer fantasy.

Ik ben nog steeds fan van Alina, maar ook nog steeds van Mal. The Darkling (De Duisterling) vind ik daarentegen niet leuk, al is hij beslist goed neergezet door de schrijfster. Eigenlijk zijn alle personages goed neergezet door Leigh. Je leeft met ze mee. Op een bepaald moment in het boek had ik behoorlijk te doen met Mal en wilde ik Alina een schop verkopen.
Ook komen er nieuwe personages in dit deel voor die ik ook tof vind. Zoals Sturmhond. Ik was zeer verrast door zijn levensverhaal en ik hoop dat hij in deel 3 ook weer opduikt. Mag ik Stormhond hebben? En Mal? Hebberig zijn is helemaal niet erg…

Ik kan ook niet wachten om in deel 3 te beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: