Recensie: Dromen

Recensie: Dromen

Dromen
ISBN: 9789000347247
Auteur: Sara Zonneveldt
Uitgever: Van Goor
Publicatiedatum: 8 april 2016
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 272
Goodreads

Er is één ding dat Lucy het allerliefst wil en dat is de wereld rondreizen.

Er is één ding dat Lucy's ouders het allerliefst willen en dat is dat Lucy hun café overneemt.
Er is één ding dat zeker is en dat is dat een anonieme brief Lucy's hele leven op zijn kop zet.

In zijn brief moedigt de schrijver Lucy aan om haar dromen waar te maken. Samen met haar beste vriendin Karen besluit ze hem te gaan zoeken. En dan zijn er ondertussen ook nog leuke jongens, feestjes en lijken haar ouders iets voor haar achter te houden..

Het boek Dromen van Sara Zonneveldt had ik al een aantal keer voorbij zien komen, maar ik wist niet zo goed of ik het wel of niet wilde lezen. Toch wekte Dromen mijn interesse, vooral omdat ook deze schrijfster begonnen is op Wattpad. En omdat ze nog heel erg jong is. Ik wilde dat ik kon zeggen dat ik op mijn zestiende ben uitgegeven. Dat vind ik echt superknap en heb ik ook echt wel respect voor. Het is mij tenslotte nog niet gelukt.

Ik vond het boek leuk, maar ik denk dat het het leukste is als je zelf vijftien, zestien bent. In Dromen miste ik heel erg de diepgang en kon ik niet zoveel met de personages. Lucy bleef voor mij ook heel erg vlak, al kon ik me de dingen waar zij mee zit wel voorstellen. Maar Sara is zelf natuurlijk nog superjong, dus ik snap wel dat ze nog moet groeien. De personages in Dromen zitten ook in zo’n andere leeftijdsfase.

De schrijfstijl vind ik best goed en het boek leest ook goed weg. Ondanks dat het af en toe diepgang miste en dat ik het op sommige stukken best saai vond, las het wel lekker weg. Het is een prima boek dat je in een middag uitleest als je een beetje een snelle lezer bent. Er wordt geen moeilijke taal in Dromen gebruikt en het is begrijpelijk geschreven. Ook zorgt ze ervoor dat ik als lezer nieuwsgierig wordt naar hoe het verder gaat.

Voor mij gaat het verhaal hier en daar wel te snel. Het was leuker als sommige dingen pas later duidelijk zouden zijn geworden. Nu voelt het of sommige dingen erin zitten ‘omdat er iets moest gebeuren.’ Dat voelde soms ook een beetje afgeraffeld. Misschien zitten er hierdoor ook niet echt onverwachte gebeurtenissen in en vallen die een beetje weg.
Ik zie wel potentie in Sara en ik denk ook dat als ze flink gaat groeien, ze best wel talent heeft.

Het is een prima boek, maar voor mij wat te kinderlijk. En dat is niet erg, want ik ben de doelgroep niet. Ik denk dat het meer geschikt is voor de wat jongere Young Adults. Toch heb ik me vermaakt met lezen en las ik niet met tegenzin. Drie sterren vind ik dan ook op zijn plaats.

[bol_product_links block_id=”bol_57b56e4607491_selected-products” products=”9200000051759403″ name=”Dromen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge