Recensie: Dubbelspel

Recensie: Dubbelspel

Recensie: DubbelspelDubbelspel
Auteur: Eline Stiekema
Uitgever: Sijthoff
Publicatiedatum: 15 mei 2014
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

Audrey moet een baan hebben na haar studie Literatuurwetenschap en ze belandt bij een modellenbureau als receptioniste. Niet iets dat ze verwacht had om te gaan doen met een diploma op zak, maar ze heeft toch brood op de plank nodig.

Op deze eerste dag ontmoet ze Tim en ze valt als een blok voor hem. Wat ze niet weet, is dat er niet één Tim is, maar twee.

Tim en zijn tweelingbroer Bas maken een reality-show met als opzet: Daten met één meisje en doen alsof ze een en dezelfde persoon zijn. Audrey is de perfecte kandidaat tot Tim ook zijn hart kwijtraakt. Wie wordt de winnaar van deze show of zijn er alleen maar verliezers?

Ik had het boek al op een aantal boekenblogs voorbij zien komen en ik was behoorlijk benieuwd. Het grappige is dat ik ooit een verhaal van Eline las op het ELLEgirlforum en haar dus al een beetje ‘kende’. Niet dat ik dat wist toen ik de blogs over dit boek las overigens.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere mensen: Audrey, Tim, Audrey’s vriendin Nicky en één van Audrey’s collega’s: Martine. Alle personages worstelen met herkenbare en soms onherkenbare problemen.

Ik vond het een leuke chicklit en zeker een aanrader. Al had ik het idee dat ik iets miste aan het verhaal. Voor mijn gevoel ging het af en toe toch wat te snel en leek het hier en daar een beetje diepgang te missen. Het is chicklit, daar zit minder diepgang in, maar toch gingen de personages niet echt leven voor mij.
Ik vond het ook een beetje verwarrend dat het verhaal vanuit meerdere personages verteld werd, al snap ik de opzet daarachter wel.

Het einde is voorspelbaar en tegelijkertijd niet voorspelbaar. Er zijn dingen die je aan ziet komen -het is en blijft chicklit-, maar ondanks dat ik wat diepgang miste, zat er wel een plottwist in die ik erg leuk vond. Ik houd van onverwachte gebeurtenissen!

Ik ben ook zeker wel benieuwd naar Eline’s nieuwe boek en dat zal ik ongetwijfeld met plezier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: