Recensie: Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde

Recensie: Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde

Recensie: Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefdeEen alledaags verhaal over een allesomvattende liefde / This is a love story
Auteur: Jessica Thompson
Uitgever: Holkema & Warendorf
Publicatiedatum: 10 februari 2012
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 395
Goodreads

Dit liefdesverhaal begint zoals er elke dag, overal ter wereld liefdesverhalen beginnen. Een jongen ontmoet een meisje en het meisje valt als een blok voor de jongen in kwestie. Tot zover gaat alles goed. Maar nadat Sienna en Nick elkaar ontmoeten zijn er geen zenuwen voor hun eerste afspraakje, geen bloemen en bonbons. Sterker nog: er is niet eens sprake van een eerste dronken zoen. In plaats daarvan worden ze beste vrienden.

Sienna is jong, mooi en kwetsbaar. Ze voelt zich verantwoordelijk voor de hele wereld en houdt haar geheimen angstvallig verborgen. Nick is grappig, sterk en is er altijd voor Sienna als ze hem nodig heeft. Samen zijn ze perfect. Zonder elkaar zijn ze nergens. Als je beste vriend zo ontzettend belangrijk voor je is, hoe breng je jezelf er dan toe om te vertellen wat je eigenlijk voor hem voelt?

Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde was een boek waarbij ik gewoon echt geen verwachtingen had. Niet één, omdat ik het hele boek niet kende. Ik viste het boek uit de opruimbak bij V&D (toen ze nog open waren) en ik vond het leuk klinken voor drie euro. Misschien was mijn verwachting dan wel dat Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde een leuk boek was. Romantisch ook. Maar dat kwam ook alleen maar de flaptekst.

Misschien was het vanwege de lage verwachtingen bij Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde, maar ik vond het echt een leuk boek. Het las heerlijk vlot door en ik had zo de eerste tweehonderd bladzijdes uit. De schrijfstijl van Jessica Thompson leest lekker door.
In het midden bleef ik wel even hangen, want daar vond ik het boek wel erg langdradig worden. Ik denk dat het boek best zeventig bladzijdes korter gekund, dat had geen afbreuk gedaan. Daar werd het namelijk een beetje saai. Het verhaal werd geen stromende rivier, maar een kolkend beekje.

De personages vind ik tof. Of ze echt tot leven komen voor mij weet ik niet, maar ik heb me over het algemeen niet aan ze gestoord. Ik vond Nick trouwens wel leuker dan Sienna. Die laatste vond ik af en toe vermoeiend.
En ik wilde ze graag allebei een klap verkopen en dwingen om de waarheid te zeggen tegen elkaar. Dat was een frustratiepuntje. ‘Zeg het nou!’ riep ik af en toe gefrustreerd.

In Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde zitten bijna geen plotwendingen in, maar wel eentje die ik niet aan had zien komen. Het is wel een mooie, hij past goed in het verhaal.

Ik vind de titel trouwens wel heel erg lang en daardoor blijft hij ook niet hangen. Echt afkorten kun je hem ook niet echt lekker.
‘Wat lees je nu?’
‘Even opzoeken hoe het ook alweer zat. O ja, ik lees Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde. Oftewel Eavoeal.’
O, en de cover vind ik ook niet echt heel mooi, moet ik bekennen.

Mijn verwachtingen (die geen verwachtingen waren, maar toch ook wel) van Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde kwamen uit dus. Het was romantisch en het was best een leuk verhaal. Als je van romantische verhalen houdt, vindt je Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde vast ook wel leuk. Als je niet van zoetsappige verhalen houdt, zou ik hem overslaan.

 

[bol_product_links block_id=”bol_56d4271053c50_selected-products” products=”1001004011806589,1001004011861692″ name=”Alledaags” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”363″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: