Recensie: Een dag in december

Recensie: Een dag in december

Recensie: Een dag in decemberEen dag in december
ISBN: B07DL9F34X
Publicatiedatum: 20 november 2018
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks.

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door.

Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

'Het equivalent van Love Actually, maar dan in boekvorm.’ The Bookseller

Een dag in december was een boek waar ik al best over gehoord had en toen ik het toevallig als luisterboek tegenkwam, besloot ik om het eens te gaan luisteren. Het enige wat een beetje jammer was aan de timing was dat ik het las net na de kerst en het zich voor een deel afspeelt met kerst, haha. Deze recensie komt dus eigenlijk ook op een totaal verkeerd moment, maar om hem tot kerst uit te stellen vond ik ook wat zonde. 

Ik begon aan het boek met weinig verwachtingen, al was ik wel benieuwd waarom ik het boek ineens zoveel tegenkwam. In het begin moest ik echt even in Een dag in december komen, maar naarmate het vorderde, werd het wel leuker. Toch werd dit niet mijn favoriete boek van deze maand. Waardoor het komt? Geen idee. 

Misschien was het de schrijfwijze die ik toch wat minder vond. Het las soms niet zo prettig ofzo. Ik weet niet, maar ik vond het op sommige punten gewoon echt best wel saai. Ik had dan ook moeite om door te luisteren en luisterde dan met een half oor. Best jammer, want daarom begin je dus niet aan een boek.

Een dag in december bestrijkt meerdere jaren

Een dag in december bestrijkt meerdere jaren en niet één dag zoals ik eerst dacht. Maar op die ene dag begint alles wel. En dat is een dag in december, dus ik snap de keuze voor de titel absoluut. Maar ik vond hem wel ietwat misleidend. 

Het verhaal wordt verteld vanuit Laurie en Jack. Daar was ik blij om, vooral omdat ik Laurie niet zo leuk vond als personage. Ik vond haar een beetje een zeurpiet die niet zo goed weet wat ze wil. Ik vond haar daardoor ook niet zo likeable en vermoeiend. Misschien was dit de reden waarom ik me niet zo goed in kon leven in het boek en het niet zo leuk vond. Ik kon vrij weinig met haar. Jack vond ik oké, al bleef die wel vrij oppervlakkig.

Kortom: dit boek was niet helemaal mijn ding. Het was niet slecht, maar het was gewoon een beetje matig? Beter kan ik het niet omschrijven, denk ik. Misschien was het ook niet het goede moment. 

Een dag in december is geen boek dat ik me zal blijven herinneren. Het was een aardige feelgood, maar was het bijzonder? Nee, dat niet echt. Als je van dit genre en kerst houdt, vind je het waarschijnlijk best leuk. 

Van mij krijgt Een dag in december 3 sterren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: