Recensie: Een eenzame kerst?

Recensie: Een eenzame kerst?

Een eenzame kerst?
ISBN: 9789402600872
Auteur: Amanda Prowse
Series: No Greater Love #5
Uitgever: Aerial Media Company
Publicatiedatum: 14 oktober 2015
Genres: Audiobook, Feelgood
Aantal bladzijdes: 348
Goodreads

Meg is een alleenstaande moeder en is gelukkig met haar zoontje Lucas. Maar tijdens de periode voor Kerstmis begint het altijd te kriebelen. De versierde straten, de winkels vol met kerstcadeautjes en de supermarkten die alle soorten feestmaaltijden aanprijzen.

Meg droomt al jaren van een heel gezellige en sfeervolle kerst. Met een echte kerstboom, versieringen in huis en cadeautjes bij de open haard. Maar er mist toch iets in haar leven. Voor wie zou ze eigenlijk het hele huis in kerstsfeer brengen? Alleen voor haar zoontje?
Zal ze weer alleen zijn deze Kerst of verandert alles door een ontmoeting met een onbekende?

Een eenzame kerst? Was een boek waar ik nog nooit van had gehoord, maar over de auteur had ik vaker dingen gehoord en ik was wel benieuwd naar haar boeken. En omdat de tijd van kerst was (toen ik het las en deze recensie schreef) vond ik het er wel bij passen.

Het boek maakt wel nieuwsgierig en je wilt weten hoe het afloopt met Meg. In het begin moest ik er trouwens wel even inkomen en ik snap het begin ook niet helemaal, want de scene komt later nog een keer min of meer terug. Voor mij voelde het een beetje als dubbelop.

Een eenzame kerst? Is een leuk boek en is prima geschikt als luisterboek. Wel had ik een vermoeden hoe het af zou lopen en wat er zou gebeuren, dus dat het voorspelbaar zou zijn. En dat klopte, want bijna alles wat ik vermoedde gebeurde ook. Misschien niet per se hoe ik het in gedachten had, maar toch wel zoals ik verwachtte. Goed, dit klinkt echt bijzonder vaag, maar ik bedoel dus iets als het volgende voorbeeld.

Voorbeeld:

Marie loopt tegen Yves op bij de bakker. Als lezer weet je dat er een band zal ontstaan tussen die twee, maar je weet niet hoe en wanneer. Je weet niet of ze verliefd worden op dat moment of pas later als Yves Marie uit de sloot redt waar ze in gegleden is en lijkt te verdrinken.

Nou, dat had ik hier ook. Ik wist ongeveer wat er ging gebeuren, maar niet hoe of waar. En nee, originaliteit had ik niet per se verwacht, want dat heb je niet zo vaak in dit genre. Een eenzame kerst? Is echt een boek dat in het feelgoodgenre hoort, maar niet echt vernieuwend is. En daar is verder niets mis mee.

Wat ik wel miste was de humor. Ik heb eigenlijk geen grappige scene gehoord en vond dat jammer, want voor mij hoort het er wel echt bij, maar het zat er niet echt in.

De hoofdpersoon is Meg en je ziet dus ook alles vanuit haar oogpunt. Ik vond Meg wel een aardig personage, al vond ik haar bij vlagen wat naïef, maar het stoorde me niet. Maar echt een diepgaand of heel bijzonder iemand vond ik haar niet. Gewoon wel leuk.

Een eenzame kerst? Is een prima feelgood. Het leest/luistert lekker weg en het is geen moeilijk boek, dus goed te volgen. Maar wil je boeken lezen met veel humor of toch wel onverwachte plotwendingen? Of ben je gewoon een Scrooge? Dan zou ik dit boek lekker overslaan. Het boek is trouwens een vijfde deel in een serie, maar ik heb de boeken hiervoor niet gelezen en snapte het prima. Hij is dus als losstaand boek te lezen. 

Van mij krijgt Een eenzame kerst? 3 sterren. Prima boek, maar niet meer dan dat. Ga ik hem onthouden? Nee, ik denk van niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: