Recensie: Een wereld zonder hemel

Recensie: Een wereld zonder hemel

Titel: Een wereld zonder hemel

Originele titel: Under the never sky

Deel van een serie: Deel 1 in de Under the never sky-serie
Schrijver: Veronica Rossi
Doelgroep: YA, dystopia

Aantal bladzijdes: 334

Cijfer: 6.5

De mensheid is in twee kampen verdeeld: Je woont in een koepel in een virtuele wereld of buiten de koepel waar je overgeleverd bent aan de grillen van Moeder Natuur. Aria is degene die in de koepel woont en weet dat ze buiten niet echt zal kunnen overleven, maar toch moet ze wanneer ze verbannen wordt uit haar stad.

Ze kan in handen vallen van kannibalen of gewond raken tijdens één van de elektrische stormen die over de vlaktes jagen. En dan komt ze vlaktebewoner Perry tegen die haar enige kans op overleving lijkt te zijn. Ze moeten een verbond sluiten, ook al hebben ze daar helemaal geen zin in. Als dat maar goed gaat…

Een wereld zonder hemel is zo’n boek dat iedereen allang gelezen lijkt te hebben en ook nog eens goed vindt. Daardoor werd ik ook nieuwsgierig en leende het in de bibliotheek.

Ik vond het boek best tegenvallen. Ik kwam door de eerste helft totaal niet heen en ik vond het eigenlijk gewoon saai. Daarnaast vond ik beide personages gewoon niet leuk. Ik heb ook overwogen om het boek weg te leggen, omdat het saai was. Toch was er iets waardoor ik door ben blijven lezen om het uit te hebben.
Waarschijnlijk scheelt het ook dat deel 2 van het boek iets minder saai is en wat gemakkelijker wegleest. Of misschien was ik tegen die tijd gewend aan de schrijfstijl, ik weet het niet. Ik weet niet of het nu aan het verhaal ligt of aan de schrijfstijl. Het boek wordt vanuit twee personages verteld, maar ik zie niet echt het nut daarvan. Waarschijnlijk had ik het leuker gevonden wanneer het alleen vanuit Aria verteld was, ook omdat ik de stukjes van Perry gewoon niet echt boeiend vond en het haalde de spanning ook een beetje weg helaas.
In het boek zit wel een plotwending die ik niet aan had zien komen, dus dat is goed.

Ik heb deel 2 en 3 ook nog liggen en eerlijk gezegd weet ik nog niet of ik die ook nog lees, omdat ik de serie niet zo boeiend vind. Overigens is de serie beslist niet slecht, maar is het gewoon mijn cup of tea niet, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: