Recensie: Een zoete zomer

Recensie: Een zoete zomer

Recensie: Een zoete zomerEen zoete zomer/ Since last summer
Auteur: Joanna Philbin
Series: Rules of summer #2
Uitgever: Clavis
Publicatiedatum: juli 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 301
Goodreads

Rory brengt deze zomer ook weer door in de Hamptons. In East Hampton om precies te zijn. Samen met haar vriendje Connor. Maar Rory voelt zich niet zo op haar gemak en Connor doet vreemd. Komt het goed en kan Rory er echt bijhoren?

Isabel probeert haar vriendje Mike van vorige zomer te vergeten door te flirten met andere jongens en zelfs een relatie te beginnen met Evan. Hij lijkt het perfecte vakantievriendje te zijn, maar is hij dat ook?

Ik koos dit boek vooral uit, omdat het er zo vrolijk uitzag. En de achterkant maakte me ook nieuwsgierig, dus ik nam het mee zonder hele hoge verwachtingen. Ik verwachtte een lekker leesboek en die verwachtingen kwamen uit.
Het enige waar ik thuis dus pas achterkwam, was dat het een deel 2 in een serie is. Zonder dat je deel 1 kent, kun je het boek wel lezen, maar waarschijnlijk was het leuker geweest als ik eerst deel 1 gelezen had, maar goed, nu lees ik eerst deel 2 en daarna deel 1.

Het boek is geen hoogstaande literatuur en er zitten ook niet echt veel onverwachte plotwendingen in. Eigenlijk kun je alles al mijlenver aan zien komen, maar dat maakt het niet minder leuk. Het leest gewoon lekker weg en de schrijfstijl is vlot, geschreven om snel door te lezen.

De personages blijven voor mij behoorlijk plat, al heb ik volgens mij wel één of twee keer uitgeroepen: ’Wat doe je nu?’ Ik kon me niet heel erg inleven, al vond ik dat bij Rory gemakkelijker dan bij Isabel.

ik vond het een leuk en lekker wegleesboek over de zomer en zeker geschikt om mee op vakantie te nemen. Het is ook weer eens wat anders dan al die boeken over vampiers, weerwolven en dat soort dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge