Recensie: Eerste leven

Recensie: Eerste leven

Eerste leven / Firstlife
ISBN: 9402723404
Auteur: Gena Showalter
Series: Everlife #1
Uitgever: HarperCollins Holland
Publicatiedatum: 16 mei 2017
Genres: Dystopia, Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

EEN KEUZE.
TWEE RIJKEN.
GEEN TWEEDE KEUS.

In Gena Showalters nieuwe fantasywereld moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika ('Licht geeft Zicht') of Myriad ('Macht is een Recht')? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood...

Hoewel Tenleys ouders haar al - voor veel geld - aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd...

Op sommige boeken zit je al tijden te wachten met verwachtingen die zo hooggespannen zijn als een paar gitaarsnaren. Eerste leven was zo’n boek. Alice in Zombieland vond ik heel goed – twee helaas wat minder – en dat zorgde dus ook voor een hoop verwachtingen. Ook omdat de samenvatting best tof klonk en als een goed urban fantasy verhaal in het YA-genre.

De voorkant van Eerste leven ik ontzettend gaaf, zo met die zandloper en die werelden erin. Het is gedetailleerd en dat vind ik heel gaaf gedaan. Het is een echte eye catcher en voor mij springt hij eruit in de boekhandel.

In het begin van een boek komt het weleens voor dat ik even moet wennen en ook Eerste Leven was daarin geen uitzondering. Maar helaas las het boek echt helemaal niet lekker weg. Waar ik Gena Showalters schrijfstijl in Alice in Zombieland supertof vond, kwam hij hier helaas een stuk minder tot zijn recht. Het las traag, vervelend en ik had geen zin om in het boek verder te gaan. Ik heb me er met moeite doorheen geworsteld in de hoop dat het beter zou worden, maar helaas gebeurde dat niet.

Voor mij voelde Eerste Leven als een soort mix van De Hongerspelen en de Shatter me-trilogie, maar dan niet de beste versie ervan. Er gebeurde ook best weinig echt dingen waarbij ik dacht: Ja, ik wil nu doorlezen.

Het boek wordt vanuit Tenley verteld, maar ik vind haar niet zo’n leuk personage. Eigenlijk vind ik haar vervelend en vermoeiend. Ik kreeg elke keer een ‘pff’ gevoel bij haar. En ik moet toch ook wel een klik hebben met een personage, maar dat had ik niet met haar. Ze voelde voor me te vlak om mee te kunnen leven.

Voor mij voelde het alsof het teveel geprobeerd was, maar het er toch niet helemaal uitgekomen was. Eerste leven is voor mij een boek met potentie, maar het kwam er niet goed genoeg uit.

Helaas kan ik dus niet meer dan drie sterren geven, maar wel een half puntje extra voor de cover. Voor het verhaal geef ik tweeënhalve ster en daar baal ik echt best wel van, want ik had zo gehoopt dat ik Eerste leven een hoger sterrenaantal kon geven.
Ik kreeg Eerste leven van uitgever HarperCollins Holland. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58e14a512b16c_selected-products” products=”9200000071595609″ name=”1″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Eerste leven

  1. Oh jammer! Ik vind juist dat het verhaal heerlijk wegleest, heb hem nu bijna uit. Het verhaal zelf vind ik ook tof en origineel, al snap ik heel goed wat je met dat Shatter Me gedeelte bedoelt. Het begin deed me daar ook erg aan denken.
    Rowan onlangs geplaatst…19x een momentje voor jezelfMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: