Recensie: Eliza and Her Monsters

Recensie: Eliza and Her Monsters

Eliza and Her Monsters
ISBN: 9780062290137
Auteur: Francesca Zappia
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 30 mei 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 385
Goodreads

Her story is a phenomenon. Her life is a disaster.

In the real world, Eliza Mirk is shy, weird, and friendless. Online, she’s LadyConstellation, the anonymous creator of the wildly popular webcomic Monstrous Sea. Eliza can’t imagine enjoying the real world as much as she loves the online one, and she has no desire to try.

Then Wallace Warland, Monstrous Sea’s biggest fanfiction writer, transfers to her school. Wallace thinks Eliza is just another fan, and as he draws her out of her shell, she begins to wonder if a life offline might be worthwhile.

But when Eliza’s secret is accidentally shared with the world, everything she’s built—her story, her relationship with Wallace, and even her sanity—begins to fall apart

Eliza and Her Monsters was een boek waar ik hele hoge verwachtingen van had, met name door Annabel die het boek een erg hoge waardering gaf. Het is altijd gevaarlijk om zulke verwachtingen te hebben, dat weet ik. Maar toch kan ik er niet altijd wat aan doen.

In elk geval: Bij Eliza and Her Monsters had ik dat ook en die verwachtingen kwamen dus helaas niet uit. Ik vond het boek best aardig, maar voor mij had het niet zo’n impact als bijvoorbeeld Fangirl van Rainbow Rowell. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat toen ik Fangirl las, ik nog niet zo heel veel YA-boeken gelezen had en al helemaal niet over het onderwerp fandoms. Daar is dan ook best moeilijk tegenop te boksen. Misschien zou ik dit verhaal nu ook wel een stuk minder goed vinden.

Eliza and Her Monsters las snel weg en het is wat dat betreft echt een YA-boek. De schrijfstijl van Francesca Zappia leest lekker snel weg en ik vind dit boek vooral schattig. Het vernieuwende aan dit boek zijn de tekeningen erin van Monstrous Sea, al had dat voor mij persoonlijk niet gehoeven. Ook de stukjes uit de comic die Eliza maakt, hadden er niet per se in gehoeven. Die stukjes heb ik overigens ook overgeslagen op een bepaald moment, omdat ik het iets teveel vond. Dat heb ik destijds bij Fangirl trouwens ook gedaan.

In dit boek komt ook een andere boekenserie – The Children of Hypnos – voor en blijkbaar staat dat op Wattpad [https://www.wattpad.com/story/95478833-the-children-of-hypnos]. Dat vind ik dan wel weer grappig gedaan en een leuke aanvulling op het boek.

Eliza is een vrij standaard YA-personage waar ik niet megaveel bij voelde. Je ziet het boek vanuit haar oogpunt, maar toch blijft ze te vlak om echt mee te kunnen leven. Al hoop ik eigenlijk altijd dat het goed komt met de personages en zo ook in dit boek.

Zo nu en dan moest ik wel een beetje om haar zuchten en wilde ik haar door elkaar rammelen en sissen: ‘Vertel het dan! Vertel het dan!’ Uiteindelijk gaat natuurlijk helemaal niet zoals zij wil, zoals ik wel aan had zien komen.

Eliza and Her Monsters heeft niet echt onverwachte plotwendingen of zoiets. Het boek kabbelt een beetje voort, terwijl er af en toe wat gebeurt, maar niets schokkends. Nu had ik dat ook niet verwacht, dus dat was gelukkig geen teleurstelling.

Ben je een fangirl en hou je van fandoms? Dan is Eliza and Her Monsters wel een echte aanrader, want het verhaal is wel leuk opgezet met tekeningen en stukjes uit Monstrous Sea. Van mij krijgt Eliza and Her Monsters drieënhalve ster.

Eén gedachte over “ Recensie: Eliza and Her Monsters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: