Recensie: Elke dag een vraag

Recensie: Elke dag een vraag

Elke dag een vraag
ISBN: 9789045319988
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: september 2016
Genres: Non-fictie
Aantal bladzijdes: 370

In Elke dag een vraag beantwoord je vijf jaar lang, elk jaar op dezelfde datum dezelfde vraag. Als je dit doet, heb je na die tijd een ontzettend leuk en persoonlijk naslagwerk. Het concept is simpel: het boek stelt je 365 vragen, één voor elke dag. Op elke pagina staan vijf vakken met elk zes regels om de vraag in te beantwoorden. Je kunt dus zien hoe je in de loop de tijd verandert, wat je allemaal meemaakt en denkt over een langere periode. Een ideaal dagboek voor mensen die geen lange verhalen willen schrijven en richtlijnen willen hebben. Een geweldig boek om cadeau te geven of krijgen.

Elke dag een vraag gaat – heel verrassend – erom om elke dag een vraag te beantwoorden. Ik kreeg de luxe hardcover editie met leeslintje van uitgever BBNC om te recenseren.

Elke dag een vraag is een leuk boek om cadeau te geven aan mensen die ervan houden om elke keer weer een nieuwe vraag in te vullen en dit vijf jaar lang te doen. Stel dat je vandaag, op 20 november, begint. Dan geef je elk jaar antwoord op de vraag die op 20 november gesteld wordt. De vraag van 20 november is de volgende: Was het een zware dag? Ik kan me zo voorstellen dat je in 2016 daar een ander antwoord op geeft dan in 2021. 2021 klinkt trouwens wel echt heel erg ver weg.

De vragen verschillen heel erg. De ene dag zal je antwoord kort zijn, de andere dag lang. Dat is natuurlijk ook aan de invuller. De ene is kort van stof, de ander schrijft het liefste een kantje vol. Ik ben meestal vrij lang van stof en voor mij was de invulruimte onder de vragen soms ook wat te weinig om daar echt alles op te schrijven.

Sommige vragen gaan over het nu zoals: Was het een zware dag? Anderen gaan over de toekomst zoals: Wat denk je dat je over tien jaar doet? Maar er zijn ook vragen bij die algemeen zijn zoals: Wie is perfect? Of wat vind je echt smerig? Van die dingen waar je normaal niet over na zou denken, maar die soms wel heel verhelderend zijn. Vooral de vragen voor de toekomst horen bij dat rijtje, want dat zijn wel echt relevante verhalen.

Mijn exemplaar van Elke dag een vraag is die in luxe-editie met leeslintje en in hardcover, zodat je er niet per se op een tafel in hoeft te schrijven. Dat vind ik altijd het fijne aan harde boekjes. Het is een fijn boek voor mensen die van vragen en lijstjes houden.

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van uitgever BBNC. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58274da210b32_selected-products” products=”9200000057215849,9200000015511776″ name=”vraag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge